Hlavní navigace

ABBYY FineReader: nejproduktivnější písař, kterého kdy najmete

14. 9. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: © Aikon - Fotolia.com
World 2.0 představil mnoho nových trendů a možností pro náš každodenní a pracovní život. Jedním z nich je, že papír je nahrazován digitálními dokumenty.

(Partnerský příspěvek)

I když je dnes většina nových dokumentů vytvořena v digitálních formátech, stále přetrvávají tisíce dokumentů vytvořených společnostmi v průběhu let. Všechny z nich mohou být snadno digitalizovány s technologií optického rozpoznávání znaků.

Bez ohledu na množství dokumentů není nutné je zpracovávat ručně. Podle výzkumu provedeného společností ABBYY ve východní Evropě 75 až 90 % zaměstnanců v kancelářích pravidelně potřebuje transformovat papírový dokument nebo soubor PDF do upravitelného formátu. A více než 40 % z nich čelí takovému úkolu každý den nebo několikrát týdně. Množství zpracovávaných informací je většinou větší než 2 strany.

Jen několik stran týdně – nemusí se to zdát jako velký problém. Ale když to pečlivě prozkoumáme, výsledkem jsou snadno definovatelné náklady. Pokud je potřeba každý týden ručně přepsat 5 stran, pak se každý měsíc přibližně 5 hodin utratí na malichernou práci. Pro 20 zaměstnanců, kteří vydělávají 13 500 korun měsíčně, představuje promarněný čas více než 8 000 zbytečně utracených korun (a snadno se tomu lze vyhnout s programem FineReader).

A jsou tady nejméně dva další problémy. Za prvé jen pomyslete na to, jaké únavné je rutinní přepisování. Každý, kdo to dělá, to nenávidí. A to samozřejmě negativně ovlivňuje morálku zaměstnanců. Za druhé, při ručním přepisování libovolných čísel (ID, částek, účtů a tak dále) nebo osobních údajů (jmen, adres, datumů a pod.) mohou být náklady na chyby opravdu vysoké. Je opravdu potřeba hodně pozornosti a zpomaluje to pracovní proces.

Existuje jednoduché řešení: Program ABBYY FineReader umožňuje transformaci textu z papíru, souborů PDF a dokonce z mobilní fotografie do upravitelného formátu. Celý dokument může být přeměněn a lze kopírovat jen pár řádků nebo jednu tabulku – se stejnou lehkostí. V úvahu se berou i pracovní specifika. Právník potřebuje dokument (dejme tomu smlouvu) v aplikaci Word a zkontroluje v něm každou čárku. Sekretářka potřebuje z příchozí dopisu vytvořit soubor PDF s možností vyhledávání pro archivaci a primárně se zabývá tím, aby to bylo rychle. Program FineReader je univerzální nástroj, který se hodí pro oba úkoly, a množství ostatních případů.

Program pracuje 100krát rychleji než profesionální písař. Správně zpracovává formátování, tabulky, titulky atd. Uživatel si může zvolit formát, ve kterém chce uložit výsledek, a zda je nezbytné ověřit text až do posledního znaku. Hlavní akce se provádí pouhým jediným klepnutím myši, takže je práce s programem FineReader velmi snadná. Není nutné žádné školení, investice se vracejí hned po instalaci.

příloha_ovladnete_sva_data

Různé typy licencí programu ABBYY FineReader vyhovují specifickým potřebám každé společnosti. Souběžná licence umožňuje instalaci a použití na všech počítačích v síti. Počet zakoupených licencí omezuje pouze počet uživatelů, kteří mohou spustit program současně. Ve výše uvedeném příkladu 2 souběžné licence programu ABBYY FineReader (to je asi 14 000 korun) by splnily potřeby všech 20 zaměstnanců a návratnost investice bude realizována za méně než 2 měsíce. Navíc získáte hodně vděčnosti, zvýšení loajality a spokojenosti zaměstnanců.

Bez ohledu na specifika úkolu, kterému čelí vaše organizace, program ABBYY FineReader vám poskytuje snadno použitelné a cenově dostupné řešení. Program mohou používat i zaměstnanci, kteří nejsou školeni v oblasti IT. A to je přesně důvod, proč jsou nové technologie tak cenné: poskytují snadné a cenově dostupné řešení obtížných a redundantních problémů.

Získejte zdarma 30denní zkušební verzi pro vaši společnost >>>

Byl pro vás článek přínosný?