Hlavní navigace

Český start-up be3D zazářil na soutěži v Silicon Valley

17. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: be3d.cz
Český start-upový projekt be3D, který vyrábí 3D tiskárny DeeGreen a DeeRed, zaznamenal mimořádný úspěch v prestižní mezinárodní soutěži Silicon Valley StartUp Cup. Dostal se mezi 25 nejlepších.

be3D.cz se tak může pochlubit příslušností k pouhým 25 projektům, které mají možnost postoupit do další fáze soutěže. Pořadatel Silicon Valley StartUp Cup Sean Griffin uvádí, že do letošního ročníku se přihlásilo 2 500 nadějných firem a na soutěži se podílí 7 500 podnikatelů z celého světa. „Máme radost a zároveň doufáme, že se můžeme dostat ještě do dalších kol soutěže,“ věří David Miklas, zakladatel be3D.cz.

Komise zatím vyhodnotila nejlepších 25 projektů, které budou moci v dalším kole porotě představit svůj projekt osobně. „StartUp Cup poskytuje příležitost pro začínající podnikatele, aby mohli své tvůrčí nápady rozvíjet s využitím podpory a know-how zkušených podnikatelů," říká Richard Conniff, prezident a generální ředitel společnosti Focus Bank, která sponzoruje Silicon Valley StartUp Cup od roku 2012.

Česko zaznamenalo podstatný úspěch  v praktické realizaci 3D tisku, který patří - třeba podle agentury IDC - mezi žhavé trendy současnosti. Značka be3D.cz je předním dodavatelem 3D technologií na našem trhu. S vývojem 3D tiskáren společnost začala počátkem roku 2013 a první model tiskárny byl představen v květnu téhož roku. V současné době má be3D na kontě již tři tiskárny. První tiskárnu DeeOrange nahradil výrazně vylepšený model DeeGreen, který společnost představila na veletrhu CeBIT 2014. DeeGreen je plně automatickou tiskárnou a je určena například pro designery, architekty, módní návrháře, školy, modeláře nebo bytová studia. Druhým modelem v současné nabídce be3D je tiskárna DeeRed, která je ve své cenové hladině největší sériově vyráběnou 3D tiskárnou technologie FDM na světě a je určena převážně průmyslovým podnikům.

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ 3D tiskárny mění logistiku i módní průmysl
3D tisk je už nikoliv jen záliba technických hračičků, ale i slušný byznys.
→ Klíčové ICT trendy současnosti
Letos budou stát před velkými úkoly nejen sportovci, nýbrž i IT manažeři. Přečtěte si, jak analytici velkých agentur vidí letošní rok v ICT, jaký vliv bude mít mobilní internet nebo proč bude i v B2B firmách věnována pozornost koncovým uživatelům. Pozornost je věnována i 3D tisku.

G+

Byl pro vás článek přínosný?