Hlavní navigace

Google představil dvě nové komunikační aplikace, Allo a Duo

20. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: mediakit Google
Google ve středu na 10. ročníku vývojářské konference Google I/O představil dvě nové komunikační aplikace. Zatím není zřejmé, jak naloží se službou Hangouts, kterou novinky v mnoha ohledech překonávají.

Google Allo je nová aplikace pro zasílání rychlých zpráv, která pomocí umělé inteligence rozpoznává, jak se uživatelé chtějí vyjadřovat a komunikovat. Aplikace by měla vyjít pro Android a iOS letos v létě.

Allo má i funkce pro zachování důvěrnosti některých konverzací. S pomocí funkce Incognito Chat lze zasílat anonymní zprávy a nechat konverzace po jejich ukončení automaticky zmizet.

V létě Google vydá i aplikaci Duo pro video konverzace. Nabízí například funkci KnockKnock, která živě zobrazí volajícího ještě před přijetím hovoru. Uživatel uvidí, kdo volá, i to, v jakém prostředí a rozpoložení se právě nachází.

Funkce KnockKnock nebo Incognito Chats jsou sice novinky, ale čím se skutečně nové aplikace odlišují od konkurence jako Facebook Messenger je integrace digitálního asistenta.

příloha_ovladnete_sva_data

Google Assistant, také představený na konferenci I/O, je software založený na umělé inteligenci, který má uživatelům umožnit nejen hlasové vyhledávání, ale také řídit a spravovat hudbu, video a domácí zařízení.

V aplikaci Allo bude například asistent Google navrhovat emotikony a poskytovat doplňující informace, které odpovídají dané konverzaci. Při rozhovoru o sportu tímto způsobem nabídne nejnovější výsledky, informace o oblíbených hráčích apod. Bude také například navrhovat vhodné repliky k fotografiím, které vám protistrana zašle.

Byl pro vás článek přínosný?