Hlavní navigace

Microsoft do Teams přidal možnost přístupu pro hosty

13. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Microsoft aktualizoval svůj software pro spolupráci s názvem Teams. Přidal do něj možnost přístupu pro hosty, vylepšil zabezpečení a dodal i nové funkce pro správu IT administrátory.

Přístup pro hosty znamená, že uživatelé Office 365 teď mohou do týmu přidávat lidi, kteří nejsou zaměstnanci společnosti, díky čemuž se takoví uživatelé mohou účastnit chatů, zapojovat se do schůzek a spolupracovat na dokumentech.

Nová funkce také umožňuje IT zaměstnancům centrálně spravovat účty hostů, konkrétně takové účty přidávat, prohlížet je anebo – pokud je to nutné – zamezit jim v přístupu.

„Pro Teams jde o významný milník, neboť toto řešení bylo až dosud k dispozici jen pro interní využití,“ říká Alan Lepofsky, viceprezident a hlavní analytik Constellation Research. „Zákazníci teď budou schopni spolupracovat s lidmi mimo svůj firewall, což otevírá prostor mnohem širší škále možností využití.“

Jako host v rámci Teams může být přidán kdokoliv, kdo má účet Azure Active Directory. Takových účtů je v současné době podle Microsoftu více než 870 milionů. Existují však plány na to, že by přístup hosta (guest) mohl získat kdokoliv, kdo disponuje účtem Microsoftu.

Pokud jde o bezpečnost, budou účty hostů přidávány a spravovány v rámci Azure Active Directory skrze Azure AD B2B Collaboration. Azure Active Directory nabízí funkce jako podmíněná pravidla přístupu pro uživatele z řad hostů nebo algoritmy strojového učení, které detekují anomálie a podezřelé incidenty, a navíc může v případě nutnosti automaticky spustit bezpečnostní procesy, jako je vícefaktorové ověřování.

Díky výše uvedeným novinkám se Microsoft s Teams přibližuje konkurenčním nástrojům, jako jsou Slack a Cisco Spark, které taktéž umožňují externí přístup, jakož i vlastnímu softwaru pro spolupráci s názvem Yammer.

příloha_ovladnete_sva_data

Podle analytika IDC Wayna Kurtzmana je povzbuzující, že Microsoft přidal schopnost externí spolupráce v rámci Teams, nicméně jde o funkci, kterou už většina aplikací pro spolupráci nějakou dobu měla. Analytik dodává, že aby byl redmondský gigant vážným soupeřem na trhu aplikací pro spolupráci, musí ještě trh v mnoha funkcionalitách dohnat.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?