Hlavní navigace

Microsoft nabízí uživatelům Gmailu některé funkce Outlooku

25. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Microsoft
Účty na Gmailu již nebudou druhořadými občany Windows 10. Microsoft koncem minulého týdne oznámil, že některé z vrcholných funkcí Outlook.com a dalších e-mailových služeb hostovaných Microsoftem přecházejí právě na účty Gmail.

Změny budou dostupné skrze aplikaci Windows 10 Mail a Kalendář, což znamená, že je uživatelé Gmailu nezaznamenají mimo zařízení s Windows 10. Přidané prvky zahrnují Focused Inbox (Cílená pošta) a sledování cest a balíčků. Microsoft také tvrdí, že do Gmailu přes aplikaci Mail rozšíří „rychlejší a vylepšené hledání“.

Nové funkce se v příštích několika týdnech ukážou testujícím v programu Windows Insider. Společnost Microsoft neposkytla bližší časové údaje pro to, kdy by mohli nové funkce vidět i ostatní uživatelé.

Někteří mají za to, že podobnou schopnost filtrování nabízí služba Inbox by Gmail. Služba Inbox by Gmail však používá dramaticky odlišné rozhraní od klasického Gmailu, zatímco Focused Inbox je jen filtrovaná verze vaší běžné doručené pošty, což usnadňuje přizpůsobení se této funkci.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost Microsoft říká, že uživatelé mu budou muset povolit synchronizaci svých e-mailů, kalendáře a kontaktů do cloudu společnosti Microsoft, aby mohli nové funkce používat. Zdá se, že Microsoft se bude uživatelů ptát, zda chtějí používat nové funkce, alespoň dvakrát. „Budete vědět, že je pro váš účet k dispozici nová funkcionalita, ve chvíli, kdy budete vyzváni k aktualizaci nastavení účtu Gmail," uvedl Microsoft v příspěvku na blogu. "Pokud přehlédnete první výzvu, připomeneme vám to znovu během několika týdnů." Doufejme, že společnost nebude lidi opakovaně vyzývat, aby novou funkci autorizovali, v případě, že ji nebudou chtít využívat.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?