Hlavní navigace

Microsoft nasadil LinkedIn do boje o trh CRM

26. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: LinkedIn
Právě nastal moment, kterého se nejvíc obávalo vedení společnosti Salesforce: Microsoft staví LinkedIn proti jejich společnosti v bitvě o trh CRM.

Od úterý budou obchodníci získávat data z LinkedIn Sales Navigator spolu s dalšími informacemi v informačním panelu Dynamics 365 Sales.

Uživatelé, kteří disponují oběma systémy, budou moci vidět informace z profilů služby LinkedIn uvnitř vedení, kontaktů, účtu a příležitostí v Dynamics 365 Sales. Dynamics a LinkedIn Sales Navigator budou každodenně synchronizovat své informace, aby byl systém LinkedIn aktuální vůči CRM aktivitám společnosti Microsoft a naopak.

Vedle tohoto oznámení uvedl Microsoft na trh také Dynamics 365 for Talent, což má společnostem pomoci řídit svoje pracovní síly, a Dynamics 365 for Retail pro správu obchodních operací.

Všechny tyto novinky jsou součástí snahy Microsoftu o vytvoření systémů záznamů nové generace pro podniky, které sídlí v cloudu. Firma v loňském roce uvedla Dynamics 365 jako sadu podnikových aplikací, které zpracovávají institucionální procesy, jako jsou prodej, správa zásob a lidské zdroje.

LinkedIn Sales Navigator je produktem podnikové sociální sítě pro profesionální prodejce. Má řadu funkcí, jejichž cílem je pomoc s prodejem, jako je například schopnost získávat automatická doporučení z odkazů na LinkedIn a posílat uživatelům prostřednictvím LinkedIn reklamní zprávy.

Integrace s Dynamics 365 for Sales znamená, že pro lidi používající Sales Navigator bude mít větší smysl koupit si CRM od Microsoftu a naopak. To je důležité z toho hlediska, že Microsoft odlákává společnosti zvažující alternativy od své konkurence, například Salesforce nebo Oraclu.

Microsoft získal LinkedIn loni za 26,2 miliardy dolarů. A zatímco podniková sociální síť zůstává do značné míry samostatnou entitou, společnost Microsoft pracuje na integraci jejích nabídek do dalších produktů společnosti, včetně virtuálního asistenta Cortany.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost Salesforce se loňskou akvizici pokoušela zablokovat, když tvrdila, že by poskytnutí kontroly nad daty z LinkedInu Microsoftu mohlo poškodit konkurenci.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?