Hlavní navigace

Podpora Office 2011 pro Mac 10. října končí

21. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Computerworld
Společnosti, jejichž zaměstnanci používají Office for Mac 2011, mají jen něco málo přes 100 dní na nahrazení kancelářského balíku tím loňským, Office for Mac 2016.

Podpora pro Office 2011 pro Mac končí přesně 10. října. Toto datum už sice Microsoft zanesl do kanceláře před dvěma lety, ale od té doby mu příliš velkou publicitu nedával. Od tohoto dne přestane dodávat záplaty pro bezpečnostní zranitelnosti, jakož i další chyby.

Jednotlivé aplikace – Excel, PowerPoint, Outlook a Word – budou fungovat i po ukončení podpory, nicméně podniky budou jejich dalším používáním podstupovat riziko (jakkoliv nízké), že se objeví malware zneužívající nezalepenou chybu a ten napadne neaktualizované systémy.

Abyste i nadále dostávali bezpečnostní i jiné záplaty, musejí IT administrátoři implementovat Office for Mac 2016 či instruovat zaměstnance fungující na Office 365, aby si nainstalovali novější verze aplikací kancelářského balíku z portálu předplacené služby.

Datum konce podpory Office for Mac 2011 bylo původně stanoveno na leden 2016, zhruba pět let po vydání balíku. Ovšem v létě 2015, kdy už bylo jasné, že se chystaný nástupce do počátku roku 2016 nestihne, prodloužil Microsoft životnost původní sady o 21 měsíců. V té době se odkazoval na dlouholeté pravidlo podpory produktu, který má odejít „do důchodu“, dva roky po vydání nástupce.

příloha_ovladnete_sva_data

Na rozdíl od balíku Office pro Windows, který se těší desetileté podpoře, dostává ten pro macOS přiřazenou jen polovinu tohoto času. Microsoft Office for Mac opakovaně označil za spotřebitelský produkt (aby tento krok ospravedlnil), ačkoliv jedna z edic nese název „Home and Business“.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?