Hlavní navigace

Trello přidává desktopové aplikace pro uživatele Windows a Mac

19. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Computerworld
Trello, nástroj pro projektový management s webovým rozhraním, má nyní nativní desktopovou aplikaci s novými funkcemi včetně navigačního bočního panelu pro jednodušší používání.

Uživatelům tak odpadá nutnost práce s aplikací přes internetový prohlížeč, která mimo jiné znamenala skrytí Trella v záplavě dalších webových panelů.

K novinkám se kromě zmíněného panelu řadí také podrobnější klávesové zkratky a desktopová upozornění. Uživatelé notebooků MacBook Pro navíc budou moci otevírat nástěnky a vytvářet nové karty přímo z Touch Baru svého zařízení.

Podle ředitele výzkumu analytické společnosti Gartner Larryho Cannella je přítomnost na ploše pro nástroje pro spolupráci či produktivitu důležitou možností volby pro uživatele. „Aby byli úspěšní, musejí je pracovníci používat na každodenní či minutové bázi,“ říká. „Proč by měly být Outlook či webový prohlížeč jedinými aplikacemi otevřenými na ploše? Pro týmy, které Trello používají, to bude vítaná novinka.“

Společnost kromě toho oznámila, že nástěnky a karty Trello mohou být integrovány v samostatných aplikacích, jako jsou Bitbucket, Dropbox Paper a Confluence Cloud.

„Díky integraci karet a nástěnek Trello do aplikací, které používáte pro plánování, práci a komunikaci, mohou týmy zůstat ve spojení a vidět, kdo co dělá (a co je potřeba udělat), aniž by museli přepínat mezi aplikacemi,“ píše firma v blogovém příspěvku.

příloha_ovladnete_sva_data

Podle Raúla Castañón-Martíneze, analytika společnosti 451 Research, ukazuje přidání nových funkcí včetně desktopové aplikace to, jak se technologie Trella vyvinula od počátku roku, kdy ji za 425 milionů dolarů koupila společnost Atlassian.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?