Hlavní navigace

Z Internet Exploreru se stane pouhý „režim“ Edge (3)

18. 5. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Microsoft včera vyřkl ortel nad Internet Explorerem, když oznámil, že se tenhle 23 let starý prohlížeč stane „režimem“ nového Edge ve variantě „full-Chromium“.

Předchozí díl

Integrací IE11 do Edge bude Microsoft schopen zbavit se samostatného IE a dodržet svůj slib podpory starého prohlížeče po blíže nespecifikovanou dobu. Microsoft podporu IE11 propojil s podporou Windows 10, přičemž tvrdí, že první zmíněné řešení bude udržováno bezpečnostními aktualizacemi stejně dlouho, jako bude podporovat i to druhé. „Internet Explorer 11 bude i nadále dostávat bezpečnostní aktualizace a technickou podporu po dobu životního cyklu verze Windows, na které je nainstalovaný,“ uvedla společnost v často kladených dotazech k prohlížeči.

Počátkem roku Computerworld zanalyzoval, proč je nepravděpodobné, že Microsoft bude IE podporovat donekonečna. Tehdy však vůbec neuvažoval o novém úhlu pohledu Microsoftu typu „prohlížeč v prohlížeči“. I tak však Microsoft může přidat IE režim do Edge, ale stejně snadno ho může odstranit, jestliže už starý prohlížeč nebude relevantní pro zákazníky nebo bude příliš velkou zátěží pro Redmond na to, aby se dala ospravedlnit jeho pokračující podpora.

příloha_ovladnete_sva_data

V mezičase pak integrace IE může jen pomoci Edge v bitvě o nějaký ten podíl na poli prohlížečů. Jestliže Microsoft (jak Computerworld očekává) přestane podporovat samostatný IE11 ve chvíli, kdy Edge na Chromiu (s integrovaným IE) dosáhne stabilní verze, vydají se komerční uživatelé vyžadující podporu IE cestou nejmenšího odporu a začnou využívat Edge na Windows 10, stále podporovaných Windows 8.1 i Windows 7 s prodlouženou, placenou podporou.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?