Hlavní navigace

Zájem o Windows 10 zatím nijak neutichá

28. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: news.microsoft.com
Podle zpráv aktuálních běží nejnovější operační systém od Microsoftu již na 75 milionech zařízení na celém světě. Přísun nových uživatelů stále neztrácí dynamiku, takže v okamžiku, kdy čtete tyto řádky, toto číslo bude zase ještě vyšší.

Jak si po prvních týdnech od vydání vede operační systém Windows 10? Jeho tvůrce, společnost Microsoft, již poskytuje předběžné informace o počtu uživatelů na svém blogu. Podle posledních informací běží systém Windows 10 na 75 milionech zařízení.

Není pochyb, že  počet počítačů s nainstalovanými Windows 10 pozitivně ovlivňuje strategie „bezplatného upgradu“, kterou Microsoft uplatňuje. Také samozřejmě pomáhá zvýšit chuť k upgradu nespokojenost řady uživatelů s předechozí verzí, tedy „osmičkami“. Počet aktuálních uživatelů je také dán technickými možnostmi. Microsoft systém šíří postupně a ještě ani neuspokojil všechny uživatele, kteří si jej „předobjednali“. Musíme si uvědomit, že upgrade předpokládá stažení více než 3 GB dat.

Microsoft také již poskytl informace o velké variabilitě modelů, na kterých nový systém již běží - je jich 90.000. Byly také zaznamenány upgrady na relativně stará zařízení, konkrétně z roku 2007.

Čtěte také:
→ Windows 10 je nyní dostupný ve 190 zemích jako bezplatný upgrade
Společnost Microsoft oznámila, že systém Windows 10 je od středy dostupný ve formě bezplatného upgradu a nebo s novými počítači a tablety. Windows 10 přináší inovace, mezi nimiž si asi nejvíce slibujeme od nového browseru Microsoft Edge. Windows 10 je dodáván jako služba, takže je stále aktuální díky funkčním a bezpečnostním aktualizacím.
→ Oficiálně: Microsoft bude pro Windows 10 vydávat bezpečnostní záplaty po dobu 10 let
Microsoft bude poskytovat běžnou podporu svého nového operačního systému nejméně do roku 2020 a rozšířenou podporu nejméně do roku 2025.

příloha_ovladnete_sva_data

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Byl pro vás článek přínosný?