Hlavní navigace

Získejte zpět promarněný čas

26. 10. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Minerva studio - Fotolia.com
Zjistěte, jak můžete zvýšit produktivitu ve vaší kanceláři a získat zpět 17 pracovních dnů, které vaši zaměstnanci každoročně ztrácejí.

Je vaše kancelář tak efektivní, jak by mohla být? Využívá ty nejmodernější propojené technologie? Je nastavená tak, aby všem šetřila čas? Nebo jako průměrná kancelář z naší nedávné studie je zastaralá či využívá technologie, které zaměstnance zpomalují?

Průzkum jsme udělali mezi 6.000 kancelářskými pracovníky z celé Evropy včetně 500 z České republiky a zjistili jsme, že průměrný český pracovník denně ztratí 33 minut, a to v důsledku pomalé nebo neúčinné technologie. Například jsme zjistili, že průměrný pracovník stráví 20 minut denně vyhledáváním souborů na serveru. Použití tiskárny je pomalejší, než by mělo být: lidé stráví čtyři minuty denně čekáním, než se zahřeje, a téměř osm minut čekáním na vytištění stránek. Celkem to je 17 ztracených dnů ročně! Téměř čtyři týdny.

Tento nevyužitý čas znamená ztracené příležitosti, ztracené zisky a dokonce ztracené zaměstnance; jeden z osmi lidí (12 %) uvedl, že by přestali hledat jinou práci, kdyby jejich kancelář používala lepší technologii, zatímco téměř polovina (48 %) řekla, že by byli produktivnější.

Může vám technologie pomoci získat tento čas zpět?

Technologie by nám měla naše životy zjednodušovat a pomáhat pracovat rychleji, nicméně ve skutečném světě právě zastaralá a těžko použitelná technologie pracovníky zpomaluje a nutí je ztrácet čas. Společnosti si musejí uvědomit význam propojených technologií, které reagují na měnící se potřeby zaměstnanců a umožňují jim získat z jejich týmu to nejlepší, a současně tak vytvářet motivovanější, produktivnější pracoviště.

Optimalizace, a dokonce změna zvyků spojených s řízením dokumentů, která zlepší tok práce v kanceláři, může představovat rozdíl mezi úspěchem a selháním. Z tohoto konkrétního důvodu potřebu implementace nové technologie a zlepšení obchodních procesů zvažuje převážná většina českých společností. Největší překážku společnosti spatřují ve výši počáteční investice, ale často si neuvědomí, že sazba měsíčního pronájmu moderního, optimalizovaného prostředí je často nižší než částka, kterou společnosti dříve vynakládaly na servis, údržbu a těch 17 pracovních dnů x počet zaměstnanců, které nebyly využity řádným způsobem. Kromě toho mohou optimalizací řízení dokumentů a tiskových procesů ušetřit až 30 %.

Pamatujete si, že čtyři minuty ztratíte čekáním na zahřátí MFZ? Jen to znamená dva promeškané dny ročně. Zatímco patentovaná technologie Sharp zajišťuje rychlé časy zahřátí a vytištění první kopie u každého MFZ, snímač pohybu – první u Sharp MFZ – detekuje blížícího se uživatele a probudí MFZ z režimu spánku a připraví ho k okamžitému použití.

Je očividné, že nejnovější řešení přináší měřitelné zisky. A co něco, co známe dobře? Podívejme se na OCR. Věděli jste, že díky integraci do Sharp MFZ už nikdy nebudete potřebovat licenci ke skenování dokumentů do upravitelné podoby? Naskenování deseti dokumentů v upravitelné podobě vám zabere zhruba minutu. Vaši zaměstnanci už nebudou muset dokumenty v rámci přípravy tendrů přepisovat ručně. Není těžké představit si, že tento čas by mohli strávit produktivnějším způsobem.

Co můžete udělat pro to, abyste tento čas získali zpět?

příloha_ovladnete_sva_data

Sharp Electronics CEE mění způsob využívání informací organizacemi prostřednictvím připojených zařízení. Znamená to, že v Sharpu navrhujeme produkty, které se snadno používají a jsou efektivní, jež lze vzájemně propojit a pomáhají s automatizací rutinních úkolů. Ale není to jen o tom mít ten správný hardware a software; je to o tom, že efektivitu učiníte prioritou a stejně tak změnu chování ve vaší kanceláři.

Kontaktujte nás a získejte brožuru „Jak získat dny, které všichni ve vaší kanceláři každoročně ztrácí“ – zaregistrujte se na www.sharp.cz/unlock.

Byl pro vás článek přínosný?