Hlavní navigace

Avast oznamuje akvizici společnosti AVG, transkace má hodnotu 31,7 miliard Kč

7. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Butch - Fotolia.com
Průkopníci internetové bezpečnosti se podle vlastních slov spojují, aby společně vytvořili globálního hráče a poskytli vyspělejší zabezpečení pro stávající i nové zákazníky.

Avast Software a AVG Technologies N.V. oznámily, že společně podepsaly dohodu, podle níž Avast provede akvizici společnosti AVG prostřednictvím odkupu všech zbývajících akcií za cenu 25,00 USD za akcii, tedy celkově 31,7 miliard Kč. Transakce bude provedena v hotovosti.

Obě společnosti spojuje je celá řada paralel. Obě pocházejí z České republiky, obě byly založeny již koncem 80., resp. začátkem 90. let a oběma se postupně podařilo získat na trhu velmi významné postavení. Po mnoho let tyto firmy spolu soupeřily. Nyní se ale rozhodly spojit své síly a vytvořit společnost, která bude mít veškeré předpoklady k opravdovému triumfu i v globálním měřítku, a potvrdí tak renomé České republiky jakožto jednoho z klíčových poskytovatelů řešení pro internetovou bezpečnost na světě. Díky této akvizici Avast získá potřebnou škálu na to, aby se stal obávaným soupeřem největších firem v oboru. K tomu bude nadále plně využívat technického talentu, který mu prostředí České republiky nabízí, a ve výsledku tak poskytne ještě lepší produkty pro své uživatele a zákazniky. Jak Avast, tak AVG mají těžiště svých vývojových center umístěna právě v České republice, a to v Praze a v Brně. Naproti tomu, nejdůležitějším odbytištěm pro obě firmy jsou Spojené státy americké, a tak tomu zůstane i po jejich spojení.

příloha_ovladnete_sva_data

Kombinovaný počet uživatelů produktů Avast a AVG globálně přesahuje číslo 400 milionů. Zařízení, na nichž jsou tyto produkty nainstalovány, však hrají roli i jakýchsi bezpečnostních senzorů, které poskytují nejaktualnější informace o šíření virů a dalších internetových hrozeb. Díky skokovému navýšení počtu těchto senzorů bude Avast schopen vytvářet ještě účinnější produkty pro boj s online hrozbami.

Transakce byla jednomyslně schválena správní a dozorční radou společnosti Avast. Správní a dozorčí rada AVG tuto transakci schválila a doporučí její akceptování akcionářům.

Byl pro vás článek přínosný?