Hlavní navigace

BlackBerry chystá zabezpečenější verzi Samsungu Galaxy S7

22. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: CIO.com
Secusmart, dceřiná firma kanadské BlackBerry, která zabezpečuje například smartphone německé kancléřky Angely Merkelové, vydá ještě v letošním roce verzi svého bezpečnostního softwau SecuSuite, jež bude kompatibilní s platformou Knox od Samsungu.

To znamená, že organizace, jež budou požadovat smartphony se zabezpečením na vládní úrovni, budou moci nakoupit Samsung Galaxy S7, nebo brzy S8, namísto nyní již nevyráběných smartphonů s BlackBerry OS, jež používá Merkelová.

Nová verze SecuSuite šifruje komunikaci a data uložená na zařízení, ale také hlasové hovory s využitím standardu SNS, ustanoveného německým federálním úřadem pro informační bezpečnost (BSI). Provoz organizačních aplikací prochází skrze IPsec VPN, zatímco data z osobních aplikací jdou přímo na internet. Šifrované hlasové hovory pak procházejí skrze odlišnou bránu, nikoliv přes VPN.

Galaxy S7 se SecuSuite pro Samsung Knox by se měl na trh dostat nejspíš kolem července za cenu okolo 1 900 eur (tedy zhruba 50 tisíc korun). Jde o stejnou částku jako u dosavadní verze BlackBerry 10. Za tu cenu dostanete telefon, chytrou kartu microSD pro zabezpečení šifrovacích klíčů a první rok služby.

Nejde o první spolupráci SecuSmart se Samsungem: před dvěma lety obě společnosti (ještě ve spolupráci s IBM) přestavily na Cebitu ultrabezpečnou (a taky ultradrahou) verzi tabletu Galaxy Tab S 10.5, zvanou Secutablet. Za 2 300 dolarů (tedy něco přes 50 tisíc korun).

Uživatelé SecuSuite pro Samsung Knox uvidí ikony aplikací spravovaných jejich zaměstnavatelem označené malým visacím zámkem. Když pak tyto aplikace spustíte, požádají vás o PIN pro autorizované použití šifrovacích klíčů na microSD kartě. Bez nich nelze získat přístup ani k aplikaci, ani k jejím přidruženým datům.

Jiné aplikace, jako jsou sociální sítě a chatovací aplikace typu Twitteru, Facebooku nebo WhatsAppu, je možné instalovat v souladu s bezpečnostními pravidly zaměstnavatele. Některé organizace, jako je právě německá vláda, umožňují spouštět pouze omezený soubor aplikací, jiné mohou povolovat plný přístup na Google Play Store.

příloha_ovladnete_sva_data

Dokonce i v případě, že si uživatel nevědomky stáhne a nainstaluje některou ze škodlivých aplikací, která do Google Play čas od času pronikne, zůstanou aplikace související s prací stále zabezpečeny a ochráněny.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?