Hlavní navigace

Kaspersky začal nabízet svůj antivirus zdarma

27. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Jedno z nejlepších antivirových řešení na trhu je nyní k dispozici v bezplatné verzi – s omezeným rozsahem funkcí, avšak s nejdůležitějšími prvky ochrany v plném rozsahu.

Společnost Kaspersky si za své antivirové řešení vždy účtovala prémiovou cenu – a právem. V nezávislých testech se již mnoho let pravidelně umisťuje na prvním místě, což nakonec vedlo společnost AV-Comparatives, která testy provádí, ke zřízení zvláštní kategorie „mimořádný produkt“, kam náleží právě Kaspersky spolu s řešením Bitdefender. V úterý večer však firma oznámila vydání verze Kaspersky Free. Špičkovou ochranu tak může získat každý, aniž by utratil jedinou korunu.

Kaspersky Free nedisponuje tolika funkcemi jako plná verze, avšak nabízí antivirovou ochranu pro soubory, e-mail a internet, spolu s automatickými aktualizacemi a umisťováním podezřelých souborů do karantény. Má tedy všechny nezbytné základní ochranné funkce, bez nichž se neobejde žádný počítač. Prémiová verze, Kaspersky Total Security, obsahuje i rodičovskou kontrolu, ochranu online plateb a přístup prostřednictvím VPN, které bezplatná verze postrádá.

Zdarma poskytované řešení lze přirovnat k bezpečnostnímu nástroji Windows Defender, který je součástí Windows 10. Založené je však na špičkových technologiích společnosti Kaspersky. Jeho výhodou je menší velikost.

Šéf firmy Eugene Kaspersky si od vydání bezplatné verze slibuje zdokonalení ochrany pro všechny, protože více strojů bude dodávat data pro strojové učení, jehož cílem je zdokonalovat detekční algoritmy. Tvrdí však, že nebude shromažďovat žádná uživatelská data pro marketingové účely, na rozdíl od mnoha jiných poskytovatelů bezplatných antivirů, kteří se snaží alespoň nějakým způsobem na svých produktech vydělat.

příloha_ovladnete_sva_data

Kaspersky Free vychází k 25. výročí založení firmy a bude k dispozici nejprve v USA, Kanadě a vybraných asijských zemích, pro zbytek světa postupně v nadcházejících měsících.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?