Hlavní navigace

Kingston koupil výrobce šifrovaných flash disků IronKey

15. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Fotolia © xiaoliangge
USB disky IronKey splňují bezpečnostní normy americké vlády. Rozšiřuje Kingston své portfolio, nebo likviduje konkurenci?

Společnost Kingston Technology převzala od společnosti Imation Corp. výrobce USB IronKey. Finanční podrobnosti transakce nebyly zveřejněny. Imation původně koupil tehdy soukromou firmu IronKey v roce 2011.

USB flash disky IronKey vešly do povědomí jako vysoce zabezpečené jak proti narušení dat pomocí 256bitového šifrovacího algoritmu AES, tak proti fyzickému průniku pomocí bezešvého pouzdra z nerezové oceli.

Zabezpečené klíčenky splňují přísné normy americké státní správy FIPS 140-2 na úrovni 3. Pomocí cloudové služby IronKey Enterprise Management lze zabezpečení spravovat a auditovat na dálku odkudkoli na světě.

Odolnost a silné zabezpečení nejsou samozřejmě zadarmo. Cena fyzicky a elektronicky nedobytného 32GB disku se může vyšplhat v přepočtu na zhruba 15 tisíc korun.

Kingston, který nabízí šifrované disky od zavedení své řady DataTraveler před více než 10 lety, tvrdí, že nechystá žádné okamžité změny, které by se dotkly distribučních partnerů, kteří produkty IronKey v současné době dodávají a podporují.

příloha_ovladnete_sva_data

V prohlášení uvádí, že akvizice bude pro zákazníky znamenat rozšíření sortimentu přenosných datových úložišť. Značka IronKey bude začleněna do řady produktů DataTraveler, která tak bude zahrnovat zabezpečené USB disky všech úrovní.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?