Hlavní navigace

Veletrh IT bezpečnosti it-sa 2013

25. 9. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: it-sa.de
Veletrh it-sa 2013 otevře své brány ve veletržním centru v Norimberku od 8. do 10. října 2013. Popáté se zde sejdou zástupci z oboru IT bezpečnosti a budou prezentována aktuální řešení k ochraně před krádeží dat a manipulací s daty, před špionáží a řadou dalších rizik ohrožujících důvěrné informace.

Letošního ročníku specializovaného veletrhu věnovaného bezpečnosti informačních technologií, které představují neustále rostoucí trh, by se mělo zúčastnit více než 350 vystavovatelů. Jako jedna z nejvýznamnějších světových akcí svého druhu se veletrh it-sa stal každoročním místem střetnutí odborníků v oblasti IT bezpečnosti a místem setkání pro ty, kteří nesou profesní odpovědnost za bezpečnost IT infrastruktur. Přestože se jedná o zahraniční akci, má pro nás Norimberk tu výhodu, že je schůdnou destinací i pro jednodenní návštěvu.

Ochrana proti špionáži
„Jak mohou firmy zabezpečit citlivá data před přístupem prostřednictvím programu PRISM?“ – To je pouze jedna z mnoha otázek, na které budou odpovídat experti při otevřených fórech veletrhu it-sa. Charakteristickými vrcholnými událostmi koncepce tohoto veletrhu jsou tři otevřená fóra: na červeném a modrém fóru a v auditoriu budou odborníci hovořit o trendech a prezentovat nová řešení a nové produkty. Témata managementu (červené fórum) a techniky (modré fórum) a ústřední otázky bezpečnosti informačních technologií (auditorium, zelené označení) objasní více než 200 přednášek. Vystupující řečníci jsou specialisté na IT bezpečnost, výzkumníci v oblasti bezpečnosti informačních technologií a zástupci profesních svazů BITKOM, eco a TeleTrusT.

Živé ukázky hackingu
Očekává se opět zájem návštěvníků o živé ukázkách hackingu, které se uskuteční po všechny tři veletržní dny. Profesionálové v oblasti IT bezpečnosti zde předvedou, jakým nebezpečím jsou vystavena nechráněna zařízení, a jak je snadné s odpovídajícími znalostmi získat přístup k cizím datům. Dalšími tématy, o kterých se bude v programu fór podrobně diskutovat, jsou kyberšpionáž, bezpečnost sítí a výpočetních center, a také ochrana dat a právní rámcové podmínky.

Zvláštní expozice
Na veletrhu it-sa 2013 se o orientaci ve veletržní nabídce postarají zvláštní kompaktně uspořádané expozice. Zvláštní plocha „Dokonalé výpočetní centrum – plánování, výstavba a technika“ se zaměřuje na projektanty a provozovatele výpočetních center, kteří se zajímají o vysoce bezpečné serverové skříně, řešení zaměřená na požární bezpečnost a řešení kabelových rozvodů. V IAM Area najdou návštěvníci veletrhu řešení z oblasti identity managementu a access managementu. Zvláštní plocha Startups@it-sa spojuje na jednom místě prezentaci 16 mladých firem, které jsou na veletrhu it-sa zastoupeny inovativními produkty. Univerzitám a vyšším odborným školám nabídne it-sa zvláštní platformu v podobě plochy Campus@it-sa.

Doprovodný kongres
Doprovodný kongres se na veletrhu it-sa letos uskuteční již podruhé. V centru pozornosti kongresu v tomto roce stojí témata management bezpečnosti informací (Information Security Management), compliance jako služba (Compliance as a Service), management přístupu (Access Management) a bezpečnost průmyslových informačních technologií.

příloha_ovladnete_sva_data

Další informace: www.it-sa.de

G+

Byl pro vás článek přínosný?