Hlavní navigace

Zajímavé bezpečnostní start-upy (I.)

28. 7. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Torbz - Fotolia.com
Nadějné start-upy na poli počítačové bezpečnosti, které stojí za to sledovat: Distil Networks, Exabeam, Fortscale, HackerOne

Nové firmy na poli počítačové bezpečnosti obvykle vznikají, protože mají neotřelé nápady, jak bojovat se škodlivým softwarem, kyberšpionáží nebo vnitřními bezpečnostními riziky. Server Network World sestavil seznam deseti nejzajímavějších start-upů v oblasti IT bezpečnosti, které mají velký potenciál do budoucna. Dnes vám přinášíme přehled prvních čtyř.

Distil Networks se zabývá detekcí tzv. botů a ochranou internetových stránek proti komentářovému spamu, podvodným kliknutím a krádeži obsahu. Její vedoucí výzkumník Andrew Stein přišel s metodou ochrany proti botům založenou na analýze provozu na stránkách a blokování detekované podezřelé aktivity. Řešení Distil je k dispozici od loňska jako cloudový software jako služba nebo jako jednoúčelové hardwarové a virtuální zařízení.

Společnost Exabeam se vynořila z utajení teprve před pár týdny. Její produkt, který by měl být k dispozici do konce roku, bude bezpečnostně analytické řešení využívající existující velká data a sloužící k detailnímu vyhodnocování rizik. Bude mít schopnost strojového učení a dokáže inteligentně pracovat s informacemi o vnitřních i vnějších hrozbách.

Fortscale je další start-up, který věří, že z existujících dat lze vytěžit cenné informace týkající se bezpečnosti. Řešení společnosti Fortscale sestavuje profily uživatelů podle toho, jak se typicky v podnikové síti chovají. Následně je možné podle odchylek například zjistit, zda se útočník nezmocnil uživatelského účtu nebo zda nehrozí riziko od někoho zevnitř.

Společnost HackerOne si vytyčila poněkud neobvyklé poslání – nabízet odměnu za objevené závažné bezpečnostní chyby v běžně používaném softwaru, které mohou mít dopad na internet jako celek. Mezi jejími zakladateli a čelnými pracovníky jsou mimo jiné bývalý bezpečnostní expert Facebooku Alex Rice nebo bývalá bezpečnostní stratéžka Microsoftu Katie Moussouris.

Zdroj: IDG News Service

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ Zajímavé bezpečnostní start-upy (II.)
Seznamte se s firmami Observable Networks, ProtectWise, Sookasa, CyberX Labs, ThetaRay.
→ Hackeři nyní využívají pro řízení botnetů a malwaru i cloud
Analýzy ukazují, že stoupající množství škodlivého softwaru je nejen uloženo v cloudu, ale také řízeno na dálku z cloudových serverů. Mezi zneužitými službami byl například Dropbox.

G+

Byl pro vás článek přínosný?