Hlavní navigace

Vítězové soutěže CIO BW Případová studie roku 2014

12. 12. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: IDG
Odborná porota magazínu CIO Business World vyhodnotila jako nejlepší případovou studii popisující realizaci ICT řešení O2 pro taxislužbu Tick Tack. V článku přinášíme přehled všech vítězů a fotografie z předávání cen.

Podzim každého roku se v redakci magazínu CIO Business World již tradičně nese v duchu soutěže případových studií, jež pojednávají o zajímavých a netradičních projektech, které uskutečnili lídři ICT branže.

Letos jsme uspořádali již devátý ročník, do něhož dodavatelé přihlásili jedenáct případových studií. Každou z nich hodnotila odborná porota na základě pěti kritérií: inovativnosti, technologického přínosu, byznys přínosu, finanční efektivity a uživatelského efektu.

S vizí co nejvyšší míry objektivity jsme hodnoticí komisi rozšířili z pěti na sedm členů. Ve virtuální porotě (členové hodnotili v pohodlí svých kanceláří či domovů) zasedli nejvyšší představitelé oborových sdružení ICT Unie (Svatoslav Novák a Zdeněk Pilz) a CACIO (Petr Pokorný a Jana Pragerová), veřejného sektoru (Miloslav Marčan, MPO) či akademici z prestižních technologických fakult českých univerzit (Martin Víta, FIT MUNI a Pavel Náplava, FEL ČVUT).

Absolutně nejvyšší bodový zisk v rámci multikriteriálního hodnocení porotců získala případová studie společnosti O2 Czech Republic, popisující realizaci ICT řešení pro taxislužbu Tick Tack.

Pomyslné druhé místo – a ocenění za technologickou inovaci – obdržela společnost ICZ za případovou studii popisující zavedení technologie dynamických biometrických podpisů v operátorovi T-Mobile.

Třetí příčku si rozdělily dvě studie. Společnost Komix si za svůj projekt manažerského informačního systému v Národní technické knihovně odnáší cenu pro nejlepší projekt ve veřejném sektoru. Brněnská firma CCV informační systémy pak za úspěšnou implementaci ERP systému ve společnosti Gaston získala cenu za byznys přínos.

Ohodnocení za nejlepší řešení pro mobilitu a spolupráci putuje společnosti Trilimi (projekt nasazení mobilních nástrojů pro českou pobočku Nestlé), oborové ocenění za nejlepší projekt v průmyslu obdržela firma Melzer (implementace podnikového informačního systému QI v Kovohutích Příbram nástupnická).

Všem oceněným gratulujeme.

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?