Hlavní navigace

Americký gigant Mirantis koupil za téměř miliardu korun písecký start-up tcp cloud

23. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Fotolia
Společnost Technologické centrum Písek (TCP) zaznamenala mimořádný obchodní úspěch na poli IT technologií, když prostřednictvím svého vlastníka – investičního holdingu RG Investment (RGI) - prodala svou start-up společnost tcp cloud americké firmě Mirantis. Hodnota kontraktu se blíží jedné miliardě korun, čímž se Technologické centrum Písek zařadilo k nejúspěšnějším start-upovým líhním v České republice.

“Zajímavé projekty nevznikají pouze v dobrých lokalitách, ale v místech, kde je kvalitní zázemí, dobře sestavený tým a to správné know-how. Tato akvizice nám potvrdila, že takové zdroje nám rozhodně nechybí,“ uvedl k transakci Jaromír Grégr, jednatel společnosti RGI.

příloha_ovladnete_sva_data

Technologické centrum Písek vzniklo v roce 2007, od roku 2013 sídlí v rekonstruovaných Žižkových kasárnách s unikátním datovým centrem, které patří mezi nejmodernější v České republice. Právě z TCP se postupně vyčlenil spin-off tcp cloud a jeho odkoupení přináší investičnímu holdingu RGI možnost posunu svých investičních aktivit na novou úroveň.
Společnost Mirantis je jedním z lídrů IT trhu v oblasti B2B cloud computingu a na trhu působí již dvacet let. Mezi zákazníky této společnosti patří globální firmy jako Volkswagen či eBay a investory Mirantisu jsou například Dell Ventures, Goldman Sachs nebo Intel Capital.

„Spojení Mirantisu s tcp cloudem zjednoduší velkým firmám správu jejich privátních cloudů. Akvizice rozšiřuje naše působení ve středoevropském regionu. Spoléháme na lidské zdroje s kvalitním vzděláním i know-how, kterými tato oblast disponuje,“ uvedl Alex Freedland, CEO společnosti Mirantis. Jeho slova svědčí o tom, že dopad akvizice znamená velký přínos pro celou komunitu v oblasti cloud computingu a dalece přesahuje nejen lokalitu, ve které Technologické centrum Písek působí, ale i hranice celé České republiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku