Hlavní navigace

Lenovo nabídne konvergovaná řešení a současně rozšiřuje nabídku cloudových služeb

28. 12. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © violetkaipa - Fotolia.com
Firma uzavřela partnerství se společnostmi Nutanix a Red Hat.

Lenovo uzavřelo globální partnerství se společností Nutanix a zároveň oznámilo širší spolupráci se společností Red Hat. Nová rodina konvergovaných řešení, která vznikne v rámci partnerství s Nutanix, pomůže zjednodušit správu datových center a umožní firmám snížit náklady na informační technologie. Tato řešení spojující servery, úložiště a virtualizační služby nabídnou přesvědčivou alternativu k veřejnému cloudu. Strategická spolupráce s Red Hat zajistí zákazníkům výkonnou IT infrastrukturu, automatizaci a správu kapacit.

Nové portfolio vysoce konvergovaných zařízení bude postaveno na podnikových systémech Lenovo a na softwaru Nutanix. Tuto kombinaci také doplní nejnovější technologie Intel. Díky své vyšší efektivitě a škálovatelnosti si nová zařízení poradí téměř s jakýmkoliv typem pracovní zátěže, ať už se jedná o podnikové aplikace, databáze, virtualizované desktopy nebo analytické nástroje pro práci s big daty.

Hyperkonvergovaná infrastruktura kombinuje nejnovější software s vysoce spolehlivými serverovými platformami. Díky tomu si mohou firmy vytvořit svá privátní cloudová datová centra, která svou rychlostí, škálovatelností a nízkou spotřebou energie odpovídají veřejnému cloudu. Lenovo tímto způsobem pokračuje v inovacích a nadále rozšiřuje své pole působnosti v oblasti serverových řešení. Do budoucna také společně s firmou Nutanix plánuje významné investice do vývoje dalších platforem a agresivních tržních iniciativ. Společná firemní řešení a zařízení budou v prodeji prostřednictvím prodejních týmů a v rámci globální sítě obchodních partnerů Lenovo.

Strategické partnerství společností Lenovo a Red Hat je založeno na spolupráci při vývoji technologií pro cloudové infrastruktury a související profesionální služby. Jejich snahou je zajistit zákazníkům jednoduché nasazení a snadnou správu cloudového prostředí, aniž by se změny negativně promítly do nákladů firmy. Nasazení softwaru Red Hat CloudForms na servery Lenovo řady ThinkServer nebo System x vytvoří velmi spolehlivou a bezpečnou platformu, jež mění stávající virtuální infrastruktury na vysoce škálovatelné privátní cloudy.

příloha_ovladnete_sva_data

Architektura Lenovo vytvořená pro platformu Red Hat Enterprise Linux OpenStack umožňuje zákazníkům nasadit virtuální řešení s optimalizovanými konfiguracemi pro hardware, software a cloud. Se stále rostoucími nároky na správu dat, zvyšujícími se bezpečnostními standardy a náročnějšími požadavky na škálovatelnost, tak firmy v dnešní době získají konkurenční výhodu. Nejenže mohou využít spolehlivosti a bezpečnosti softwaru Red Hat Enterprise Linux a Red Hat Enterprise Virtualization při řízení kritických pracovních aplikací, ale zároveň se mohou spolehnout na nejnovější inovace a kvalitní hardware portfolia serverů Lenovo.

Zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?