Hlavní navigace

Microsoft a Red Hat spolupracují na nových standardech pro práci s firemními cloudy

12. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
Společnosti Microsoft a Red Hat Inc. oznámily spolupráci, která zákazníkům usnadní využití hybridních cloudových systémů prostřednictvím většího výběru a pružnějšího zavádění řešení Red Hat v platformě Microsoft Azure. Klíčovým sdělením je oznámení Microsoftu, kterým nabízí Red Hat Enterprise Linux jako upřednostňovaný firemní linuxový systém pro platformu Microsoft Azure.

Řešení Red Hat jsou automaticky dostupná zákazníkům platformy Microsoft Azure. V následujících týdnech získá platforma Microsoft Azure statut Certifikovaného dodavatele cloudů a služeb Red Hat, což umožní zákazníkům provozovat jejich firemní linuxové aplikace a řešení Red Hat na platformě Microsoft Azure. Předplatitelé služby Red Hat Cloud Access si budou schopni přenést své vlastní obrazy (image) virtuálních strojů na platformu Microsoft Azure, kde je mohou provozovat. Zákazníci platformy Microsoft Azure tak budou moci maximálně využít aplikační platformy Red Hat, včetně Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss Web Server, Red Hat Gluster Storage a nabídky Red Hat platforma jako služba.

příloha_ovladnete_sva_data

V nadcházejících měsících společnosti Microsoft a Red Hat plánují poskytnout firemní linuxové obrazy Red Hat na vyžádání za úhradu závislou na čerpaných službách (tzv. pay-as-you-go) na webovém portálu Azure Marketplace podporovaném společností Red Hat.

Spolupráce na platformě .NET

V návaznosti na stručnou zprávu o platformě .NET na linuxu, kterou společnost Microsoft oznámila v dubnu, bylo oznámeno, že vývojáři budou mít přístup k technologiím .NET v rámci celé nabídky Red Hat, včetně řešení Red Hat OpenShift a Red Hat Enterprise Linux, které společně podporují společnosti Microsoft i Red Hat. Red Hat Enterprise Linux bude primárním vývojovým a referenčním operačním systémem pro platformu .NET Core na linuxu.

Byl pro vás článek přínosný?