Hlavní navigace

Nové nabídky cloudu pro SAP od Microsoftu a Amazonu

23. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: SAP
Zákazníci databáze SAP se mohou těšit na novinky v oblasti cloudových služeb, a to díky Microsoft Azure a Amazon Web Services.

Obě společnosti oznámily nové infrastrukturní služby pro databázový software HANA, jejichž cílem je poskytnout zákazníkům spoustu paměti pro takové pracovní zátěže, která ji potřebují.

Zákazníci Azure získají přístup k virtuálním strojům řady M, které nabízejí až 3,5 TB paměti RAM a jsou určeny pro použití s ​​databázovým softwarem společnosti SAP. Společnost Microsoft navíc uvedla, že pracuje na novém SAP HANA na velkých instancích Azure, což by uživatelům nabídlo paměť 4 TB až 20 TB na jednom počítači, konkrétně pro použití se softwarem, jako je SAP Business Suite 4 HANA (S / 4HANA).

Pro zákazníky, kteří potřebují ještě větší kapacitu paměti pro spuštění aplikací včetně SAP Business Warehouse, plánuje společnost Microsoft řadu instancí typu "mulinode", které mohou být škálovány na neuvěřitelných 60 TB paměti RAM. To vše přichází společně s masivním portfoliem dalších služeb, které společnost nabízí ve spolupráci se SAP.

Zprávy od Microsoftu přicházejí den poté, co společnost Amazon oznámila, že nabídne zákazníkům virtuální stroje s pamětí až 4 TB s chystanou instancí x1e.32xlarge, která disponuje 128 virtuálními procesorovými jádry a je poháněná čtyřmi procesory Intel Xeon E7 8880 v3 s výkonem 2,3 GHz. Kromě toho poskytovatel cloudu spolupracuje se SAP na instancích, které mají paměť 8 TB a 16 TB.

Zákazníci mohou také vzít instance x1.32xlarge a škálovat je, aby vytvořili cluster s pamětí až 34 TB.

příloha_ovladnete_sva_data

Celkově tyto dvě konkurenční infrastrukturní hry umožňují oběma cloudovým gigantům bojovat o zákazníky z řad podniků, které výrazně investovaly do řešení SAPu. Výkonná infrastruktura potřebná pro spouštění těchto aplikací znamená také prémiovou cenu, což je dobrá zpráva pro poskytovatele cloudu, jako je Microsoft a Amazon.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?