Hlavní navigace

SAP po 23 letech představil novou generaci svých podnikových aplikací: cloud, mobilita a paměťová databáze

6. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: SAP Media Library
Společnost SAP představila novou generaci svých podnikových aplikací postavených na paměťové databázové platformě Hana. Představitelé firmy tvrdí, že se jedná o nejvýznamnější produkt za posledních 23 let a možná v celé historii společnosti SAP, protože vše nyní funguje v reálném čase.

Nová sada podnikových aplikací s názvem SAP S/4Hana si klade za cíl poskytovat zpracování a analýzu dat v reálném čase všem částem podniku a na všech typech zařízení. Spojuje technologie ERP, CRM, SRM, SCM a PLM do jednoho systému, který využívá podstatně zjednodušený model snižující „datovou stopu“ podniku na desetinu. Významnými faktory, které vývoj nové verze ovlivnily, byl rozmach mobilních zařízení v podnikovém prostředí a vzestup tzv. internetu věcí.

Balík podnikových aplikací SAP pošel již několika generacemi vývoje. Poslední, ve které došlo k významné změně architektury, byla verze R3 vydaná v roce 1992. Verze S/4Hana byla označena číslem, aby bylo patrná, že se v zásadě jedná o čtvrtou generaci systému. S/4Hana může fungovat zároveň se staršími verzemi, což umožňuje hladký přechod bez narušení provozu.

příloha_ovladnete_sva_data

S/4Hana podle představitelů společnosti SAP reaguje na aktuální problémy a výzvy. Jedná se o zcela nový systém s nově navrženou databází a novým uživatelským prostředím. Díky databázi v operační paměti umožňuje současné provádění transakcí a analýzu dat a dosahuje podstatně lepšího výkonu než dřívější verze – u transakcí třikrát až sedmkrát vyšší rychlost a při analýze dat je až 1800x rychlejší.

Systém podporuje textová, sociální, lokalizační, grafická a procesní data a umožňuje náhledy na ně v reálném čase prostřednictvím PC i mobilních zařízení s rozhraním SAP Fiori. Technologii Hana lze používat v cloudu, na místních serverech i v hybridním uspořádání.

Byl pro vás článek přínosný?