Hlavní navigace

Komplikace v zářijových patchích pro Windows a Office

2. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Pokud jste si již nainstalovali některé (nebo všechny) zářijové záplaty, pak jste se setkali s různými problémy.

Tím prvním jsou různé komplikace v aktualizovaném prohlížeči Edge – pády, sekání a jiné. Někteří nešťastní majitelé počítačů HP se zase setkali s pěti až deseti minutami černé obrazovky pokaždé, když restartovali Windows. Tyhle problémy byly vyřešeny počátkem minulého týdne.

Patch pro Windows 8.1 znemožnil přihlašování pomocí účtu Microsoft, v patchi pro Windows 7 přibyl nový výrůstek v podobě vyhledávacího políčka u Internet Exploreru. Kromě toho tato záplata zamezila aktivaci některých strojů značky Dell, ale evidentně šlo o izolovaný problém. .NET Security and Quality Rollup zase způsobil zčernání některých obrázků při vykreslování. Na žádnou z těchto chyb zatím léčba není, ale aspoň před instalací patche budete připraveni – a budete vědět, kde hledat problémy.

Pokud jde o Office, pak v závislosti na tom, jakou verzi kancelářského balíku používáte, a která nastavení registrů jste zvolili, se u nejnovějších záplat dočkáte přeházených položek menu ve švédštině a/nebo poškozeným VBScriptem. Dalším problémem může být špatná synchronizace Outlooku s iCloudem. Srpnový problém se sloučenými buňkami ve Wordu a Outlooku stále přetrvává, ačkoliv Microsoft prý tento problém vyřeší 3. října. (Je třeba připomenout, že chybná srpnová záplata pro Outlook byla částečně vydána proto, aby vyřešila problém s kontrolou pravopisu u chybné červencové záplaty.)

příloha_ovladnete_sva_data

Taktéž doporučujeme, abyste se vyhnuli instalaci volitelných Preview Rollups, jako je KB 4038803. To je snadné – pro instalaci Preview musíte zaškrtnout ta správná tlačítka, takže nezaškrtávejte žádné.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?