Hlavní navigace

Konica Minolta zapojuje do kontroly dokumentů umělou inteligenci

15. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © NesaCera - Fotolia.com
Nový software pomůže s bezpečným využíváním fyzických a elektronických dokumentů. Umělá inteligence pomůže zvyšovat efektivitu automatizace.

Zákazníci Konica Minolta nyní mohou automaticky porovnávat obsahy originálních fyzických dokumentů s jejich elektronickými verzemi. Jde o hlavní funkci nové aplikace ScanFlow Compare, která zjednodušuje správu digitalizovaných dokumentů. Firmám umožňuje předcházet administrativním chybám a šetří až desítky minut, jež jsou běžně potřebné pro vyřízení tradičních činností. Další inovace nabízí například automatizované rozpoznání, třídění a kontrolu fyzických dokumentů už během jejich digitalizace.

„Reagujeme na aktuální potřeby firem, které často potřebují převádět dokumenty z fyzické podoby do elektronické a zpět. Náš nový software dává zákazníkům jistotu, že je text obou verzí dokumentu totožný. Okamžitě upozorní na každý rozdíl, ať již jde o překlep, nebo případnou úmyslnou změnu,“ řekl Michal Grepl, portfolio manažer Konica Minolta CE, a dodal: „Originální dokument stačí klasicky naskenovat a náš systém již automaticky porovná veškerý obsah s elektronickou verzí. Tato kontrola je vhodná zejména v případě smluv či jiných obchodních dokumentů.“

příloha_ovladnete_sva_data

Nové funkce nabízí rovněž platforma FlexiCapture. Konkrétně jde o rozpoznání a roztřídění dokumentů již během skenování. Automaticky také zpracuje jejich obsah a zahájí příslušné navazující procesy. Tím umožní zrychlit administrativní náročnost práce až o desítky minut. „Praktickým příkladem může být vyřízení povinného ručení či úvěru v bance. Software dokáže automaticky zkontrolovat platnost a úplnost naskenovaných dokumentů, jako je občanský průkaz nebo vyplněná žádost. Prověří rovněž finanční historii žadatele či existenci podobných uzavřených smluv,“ vysvětlil M. Grepl. FlexiCapture je schopný v reálném čase vyhodnotit i samotnou možnost uzavření smlouvy, stejně jako připravit její předvyplněný návrh s údaji daného klienta.

Vstupem dokumentu do systému může být multifunkční zařízení, síťový skener, e-mail, FTP nebo například mobilní zařízení. Dokáže zpracovat formáty Word, Excel či PDF, stejně jako dokumenty v podobě textových formulářů, tabulek, obrázků a podobně. „FlexiCapture využívá metody umělé inteligence. Pokud tedy někdy dojde k chybě v rozpoznání dokumentu, kterou konzultant v systému opraví, software si správný výsledek zapamatuje a příště se již bude podle toho řídit,“ dodal M. Grepl. Oproti konkurenčním řešením se vyznačuje snazší implementací a lepším využitím cloudových nástrojů. Nová platforma nevyžaduje instalaci na server zákazníka a umožňuje i vzdálený přístup přes webové rozhraní.

Byl pro vás článek přínosný?