Hlavní navigace

Nejlepší novinky v podzimní aktualizaci Windows 10

6. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Microsoft oznámil, že chystá další velkou aktualizace systému Windows 10, k níž dojde 17. října (datum bylo trochu posunuto ze září).

Aktualizace s názvem Fall Creators Update nebude tak zajímavá, jak se původně plánovalo. Podle portálu PCWorld.com se do finální verze nakonec nedostaly prvky jako Timeline s časovým souhrnem dříve používaných aplikací a souborů ani cloudová schránka. Jenže nějaké novinky se přece jen objeví.

Tou první má být kompatibilita s headsety pro smíšenou realitu (mixed reality) a výrobci hardwaru již v tomto směru připravují munici. Náhlavní soupravy pro Windows Mixed Reality navíc budou cenově dostupnější než Oculus Rift či HTC Vive, a to dokonce i když budou v kombinaci s ovladači pohybu 6DOF, které Microsoft uvedl na konferenci Build 2017. Společně s aktualizací Windows 10 tak 17. října budou uvedeny headsety od značek Acer, Asus, Dell, HP a Lenovo.

Na smíšenou realitu nicméně headsety ani tolik nebudete potřebovat. Digitálně vytvořené objekty do reálného světa totiž přidá i aplikace View 3D, a to na jakémkoliv zařízení vybaveném fotoaparátem.

Další novinkou je funkce My People, která měla být už součástí dubnové Creators Update. Tato funkce se točí okolo myšlenky, že pro váš digitální život je důležitá jen hrstka lidí. My People vám umožňuje připnout si k ikonám oznamovací oblasti určitý počet spojení a být s nimi v neustálém kontaktu.

Součástí systému kromě toho budou ještě speciality typu aktivní ochrany před ransomwarem, funkce „pokračovat, kde jste přestali“ (jakási osekaná verze plánované Timeline), lepší integrace počítače s Windows 10 s mobilními zařízeními, aplikace Story Remix pro práci s fotografiemi a videem nebo upraveného centra akcí.

příloha_ovladnete_sva_data

Speciální zmínku si zaslouží ještě OneDrive Files On-Demand, prvek, který způsobí, že se ve vaší složce OneDrive objeví ikony, které ukážou, jestli je určitá složka ukládána lokálně nebo jen v cloudu. Pro off-line ukládání lze zvolit také jednotlivé soubory, takže ta data, která nepoužíváte tak často, mohou v klidu „odpočívat“ jen na úložišti OneDrive a nezabírat vám místo na lokálním pevném disku.

Zdroj: PCWorld.com

Byl pro vás článek přínosný?