Hlavní navigace

Nová pracovní stanice Lenovo: malá, ale výkonná

22. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Uživatelé Windows, kteří pracují v omezených prostorách a potřebují kompaktní pracovní stanici s různými porty pro připojení displejů a slušným výpočetním výkonem, mohou začít zvažovat mimo jiné i novou ThinkStation P320 Tiny.

Tato pracovní stanice dělá čest svému jménu – se svými rozměry 3,55 x 18 x 18,3 cm je to nejmenší pracovní stanice na trhu, která je certifikovaná nezávislým dodavatelem softwaru (ISV), uvádí Rob Herman, generální ředitel divize pracovních stanic Lenova.

ISV certifikace je důležitá. „Počítač nepovažujeme za pracovní stanici, jestliže nemá ISV certifikaci,“ říká Lloyd Cohen, analytik společnosti IDC.

Pro uživatele taková certifikace znamená, že na daném počítači spustíte například CAD a CAM programy, aniž byste museli mít obavy z jejich pádu. To je důležité hlavně v případě, kdy pracujete na nějakém komplexním návrhu.

Tiny má stejně – jestli ne více – výpočetního výkonu jako jakýkoliv jiný konkurent na trhu malých (SFF) pracovních stanic. Je vybaven procesorem Core i7-7700 a grafikou Nvidia Quadro P600.

Tiny, který začíná na 799 dolarech (nějakých 20 tisíci korunách) je klasifikován jako levný, ale výkonný stroj pro uživatele CAD a CAM a firmy podnikající ve finančních službách.

Designéři a finanční analytici často vyžadují více monitorů, takže potřebují velmi zvažovat, jak nejlépe využít prostor na svém pracovním stole. Obchodníci kromě toho využívají i více pracovních stanic najednou a pracují na omezených plochách společně s dalšími obchodníky.

Tiny váží jen 1,3 kg, což je zhruba stejně jako MacBook Air, ale protože nejde o mobilní pracovní stanici, je hmotnost v tomto případě jen zanedbatelným faktorem koupě.

Hlavními konkurenty Lenova na trhu SFF pracovních stanic jsou HP a Dell EMC, podle Cohena však Lenovo konkuruje právě dobrým poměrem ceny a výkonu, který je srovnatelný s ostatními podobnými modely na trhu.

Lenovo ThinkStation P320 Tiny nabízí až 32 GB DDR4-2400 RAM, 2TB úložiště (prostřednictvím dvou M.2 SSD slotů) a šest portů typu USB 3.0. K další výbavě patří gigabitový ethernetový port, čtyři mini-DisplayPorty a dva DisplayPorty.

příloha_ovladnete_sva_data

Pracovní stanice má ISV certifikace od různých výrobců včetně firem Autodesk, Aveva, Bentley, Dassault, PTC a Siemens.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?