Hlavní navigace

Podniky za půl roku dostanou uzamčenou verzi Windows 10

19. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: CIO.com
V dubnu nebo květnu 2018 bude k dispozici uzamčená verze systému Windows 10 S, nazvaná „Windows 10 Enterprise in S Mode“, kterou Microsoft nabídne podnikům.

Windows 10 Enterprise in S Mode bude uzamčený operační systém ve stylu Windows 10 S, který Microsoft představil v květnu. Rozdíl je však v tom, že původní 10 S byl určen pro vzdělávací segment, zatímco Enterprise in S Mode bude – poněkud nepřekvapivě – zaměřen na podnikovou sféru.

Augusto Valdez, ředitel produktového marketingu skupiny Windows, o verzi 10 Enterprise in S Mode řekl: „Do jara roku 2018 – zhruba okolo dubna nebo května – budeme mít verzi Windows 10 Enterprise v tomto režimu [S], která využije podnikových schopností, jež mají smysl v samotném prostředí S. Jedná se o to, jak nejlépe využít to nejlepší ze systémů Windows 10 S a Windows 10 Enterprise v jediném předplatném.“

Předplatné, o němž Valdez hovořil, se týkalo taktéž nedávno oznámeného uživatelského plánu Microsoft 365 F1, který stojí 10 dolarů měsíčně a je zaměřen na tzv. zaměstnance „první linie“, tedy ty, kteří jsou v přímém kontaktu s klienty a ve svých zařízeních potřebují jen omezené funkce systému.

příloha_ovladnete_sva_data

Hlavní prvek podnikové „S“ verze Windows 10 je shodný s tím u varianty 10 S – tedy možnost instalace pouze aplikací z Microsoft Store. Což tedy znamená, že si nemůžete instalovat klasické Win32 aplikace. I na tom je však podle Microsoftu třeba hledat pozitiva – například vyšší bezpečnost. Z omezení podle výrobce vyplývá také to, že se zařízení budou rychleji spouštět, déle jim vydrží baterie na jedno nabití a u podnikové varianty je důležitá ještě jedna věc, a sice jednodušší správa pro IT oddělení.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?