Hlavní navigace

Výdrž baterie u Windows 10 ARM již nyní překonává očekávání

20. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Microsoft v loňském roce oznámil partnerství se společností Qualcomm a společně chtějí přinést plný uživatelský zážitek z Windows 10 na zařízení poháněné procesory ARM.

V té době výkonný viceprezident divize Windows and Devices Microsoftu Terry Myerson sliboval, že zařízení s Windows 10 běžící na Snapdragonech budou velice efektivní, co se spotřeby energie, potažmo výdrže baterie týče.

V této oblasti pořád čekáme na nějaké oficiálnější bližší detaily, nicméně interní zprávy se k nám už dostaly. Pokud jde o životnost baterie (na jedno nabití), nechal se jeden z manažerů Microsoftu Pete Bernard slyšet, že byla překonána jejich očekávání: „Našim vývojářům jsme nastavili vysokou laťku, a tu jsme teď překonali. Je to taková výdrž baterie, kdy to používám denně. Neberu si s sebou nabíječku. Můžu nabíjet zhruba každých pár dní. Taková je to výdrž baterie.“

V průběhu 5G Summitu společnosti Qualcomm v Hongkongu bylo potvrzeno, že plán na oznámení konkrétních zařízení do konce roku 2017 stále platí. Podle Dona McGuira, viceprezidenta globálního produktového marketingu Qualcommu, budou další detaily oznámeny v následujících týdnech.

Microsoft ve svém sídle v Redmondu testuje již „stovky“ zařízení, a to přesto, že prozatím se k němu přidali jen tři partneři z řad výrobců (Asus, HP a Lenovo). To by se však časem mělo nejspíš změnit.

příloha_ovladnete_sva_data

Ochota Microsoftu vrátit se k ARM strojům postaveným na Windows po fiasku Windows RT naznačuje, že se společnost dokáže poučit ze svých chyb.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?