Hlavní navigace

Windows 10 Build 15007 posiluje prohlížeč Edge

17. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: news.microsoft.com
Nově vydaný Build 15007 pro Windows 10 (prozatím v Insider Preview verzi) podporuje prozatím nepříliš úspěšný prohlížeč Edge zjednodušením importu dat z jiných prohlížečů. Navíc přidává nové možnosti pro Universal Windows Platform, Bluetooth a Cortanu.

Build pro PC a mobilní zařízení byl vydán ve čtvrtek 12. ledna pro uživatele Windows v rychlejším režimu, tedy beta testery. Verze 15007 přichází jen pár dnů po verzi 15002, která přidal schopnosti typu vylepšeného rozhraní a stavu měřeného připojení pro Wi-Fi a ethernetové připojení.

Pro PC build 15007 přináší aktualizovanou verzi aplikace Edge, která zjednodušuje přenášení dat typu záložek, historie prohlížení a uložených hesel z jiných prohlížečů při migraci na prohlířeč Microsoftu. Noví verze Edge navíc dokáže sdílet panely s kompatibilními aplikacemi Windows.

Zlepšení se dočkal také posuvník v Universal Windows Platform, a to jak u PC, tak u mobilní verze operačního systému. Nová funkce zajišťuje dostupnost posuvníku, kdykoliv je to potřeba, a zároveň to, že zabírá méně místa.

Vyzkoušet lze i nová Bluetooth API (opět pro PC i mobilní zařízení). Aktualizované nastavení zařízení umožňuje mobilním uživatelům spravovat Bluetooth i další připojená zařízení z jediné stránky.

K dalším novinkám se řadí úpravy rozpoznávání tváře ve Windows Hello s vizuálním indikátorem sledujícím tvář uživatele v reálném čase plus vylepšený indikátor postupu a navádění pro orientaci vaší tváře při přihlašování.

Zlepšení se dočkala i klávesová navigace, v nástroji Snipping Tool na PC tak lze zachytit obsah obrazovky klávesovou zkratkou.

Microsoft taktéž zdůrazňuje přídavek pro osobní asistentku Cortana, díky němuž je možné nacházet odkazy v Edge, SharePointu a různých službách cloudového úložiště v Centru akcí při přechodu mezi více počítači. Jde o koncept podobný synchronizaci oken prohlížeče v Apple Safari, tento nicméně spolupracuje nejen s webovými stránkami.

příloha_ovladnete_sva_data

Podnikoví mobilní uživatelé nyní mohou taktéž synchronizovat nastavení s využitím Azure Active Directory, včetně hesel, Wi-Fi profilů, záložek v Edge a dat aplikací napříč desktopovými a mobilními zařízeními. Tato funkce byla dříve dostupná jen uživatelům PC. Navíc teď mohou restartovat mobilní aplikaci zpět do jejího původního stavu, a například tak opravit poškozenou aplikaci.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?