Hlavní navigace

Amazon Web Services má lákadlo pro programátory Javy

29. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Amazon Web Services už dlouho nabízí SDK, který usnadňuje přístup k jejím webovým službám z Javy. Nyní má pro Java programátory další lákadlo: Jamese Goslinga, otce Javy.

Gosling odhalil svého nového zaměstnavatele na své facebookové stránce slovy: „Je čas na změnu. Odcházím z Boeing Defense (dříve Liquid Robotics) s mnoha milými vzpomínkami. Dnes začínám nové dobrodružství na Amazon Web Services.“

Název jeho funkce bude podle jeho profilu na LinkedInu „význačný inženýr“, o své práci zde prozradil pouze to, že se bude jen tak „potulovat“.

Gosling započal práci na tom, z čeho se později stala Java, počátkem 90. let, když pracoval ve společnosti Sun Microsystems, a pokračoval v jejím vývoji až do dubna 2009, kdy tuto společnost koupil Oracle. Odešel o rok později, neboť byl frustrován z toho, že jeho úloha byla zredukována na „evangelistu“ Javy, přičemž technická rozhodnutí, která se Javy týkala, byla na někom jiném.

Po krátké přestávce v Googlu se přesunul do Liquid Robotics, kde jako hlavní softwarový architekt naprogramoval autonomní oceánské roboty Waveglider a zpracovával jejich data v cloudu.

AWS vítá Java vývojáře v Javě a nabízí řadu způsobů, jak Java aplikace spustit ve svém cloudu, včetně zavádění jediným kliknutím z Eclipse IDE a automatizované zavádění s využitím nástroje Elastic Beanstalk.

Goslingovy dlouhé zkušenosti s Javou – a v poslední době i s cloudovým zpracováním dat – z něj činí konkurenční výhodu AWS.

Ještě zajímavější by však bylo, kdyby Gosling neskončil v AWS, ale v její mateřské společnosti, Amazonu.

příloha_ovladnete_sva_data

Ta totiž v USA a ve Velké Británii testuje dodávku zboží drony a zároveň má licenci v nákladní lodní přepravě. S Goslingovou nedávnou zkušeností s budováním mořských autonomních robotů by se společnost dostala o krok blíže k automatizaci svého globálního dodavatelského řetězce.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku