Hlavní navigace

Cisco Connect: letos ve znamení Fast IT a internetu věcí

23. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ciscoconnect.cz
Již pošestnácté se sejdou odborníci na informační technologie na jedné z největších ICT konferencí v Česku – Cisco Connect, která se koná 24. a 25. března 2015 v Praze.

I letos tak bude konference dvoudenní, druhý den bude patřit techtoriálům určených především pro IT specialisty. Fenoménem letošního roku je internet věcí a změny, které přináší do světa IT.

Fast IT je podle společnosti Cisco jedním z nejdůležitějších současných trendů v oblasti informačních technologií. Na fenomén internetu věcí totiž musí reagovat i síťová infrastruktura. Fast IT je modelem přinášejícím proměnu a zjednodušení síťové infrastruktury. Propojení lidí, procesů, dat i zařízení do sítě přinese zcela nový typ požadavků na síťovou infrastrukturu a otevře prostor pro zcela nové aplikace. V současnosti spotřebovává udržování a podpora existujících systému až 80 procent IT rozpočtů. To se musí do budoucna změnit.

Internet věcí již totiž není vizí budoucnosti, ale realitou. Společnosti musí být schopné rychle reagovat na změny trhu, model Fast IT jim umožní přizpůsobit svou infrastrukturu dostatečně rychle a zavádět cloudové či mobilní služby dříve než konkurence. Podle studií společnosti Cisco se v Internet of Everything skrývá potenciál 19 miliard dolarů.

příloha_ovladnete_sva_data

Konference Cisco Connect se uskuteční 24. a 25. března 2015 v pražském Clarion Congress Hotel Prague, Freyova 945/33, Praha.

Detaily programu, registrace: www.ciscoconnect.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku