Hlavní navigace

Martin Sůra je novým generálním ředitelem společnosti Atos pro ČR a SR

9. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Atos
Společnost Atos IT Solutions and Services mění v České republice a na Slovensku generálního ředitele. Pro oba trhy se jím stal Martin Sůra. V čele společnosti po třech letech vystřídal dosavadního ředitele Emila Fitoše. Ten nadále zůstává členem vedení a jako exekutivní sponzor bude mít na starosti klíčové zákazníky, rozvoj strategických oblastí byznysu a koordinaci výzkumných a inovačních projektů společnosti Atos.

„Ve spolupráci s bývalým generálním ředitelem Emilem Fitošem převezmu v průběhu následujících dní postupně jeho agendu, tak aby byla zabezpečená co největší kontinuita v rozpracovaných projektech a iniciativách,“ řekl nový generální ředitel Atosu Martin Sůra, a dodal: „ve své pozici se plánuji soustředit na rozvoj klíčového byznysu společnosti. Mou ambicí je posilnit postavení společnosti Atos v České republice a na Slovensku tak, aby se stala jednoznačným lídrem v poskytování IT služeb a řešení, a to jak pro soukromý tak pro veřejný sektor,“ dodal Sůra.

Svou kariéru začal Martin Sůra v IBM, kde působil 4 roky v obchodě. Dalších 19 let pracoval ve společnosti Hewlett-Packard Slovakia s.r.o., kam v roce 1998 nastoupil jako první zaměstnanec slovenského obchodního zastoupení pro Enterprise Business. Tři roky působil jako District Manager pro veřejnou správu na Slovensku. V letech 2006-2009 zastával několik obchodních a manažerských pozic v regionu střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky. V roce 2009 řídil obchodní rozvoj a růst pro podnikové služby na slovenském trhu jako Country Sales Lead Enterprise Services a od roku 2010 působil Martin Sůra na Slovensku ve funkci Country Director pro Enterprise Services. V roce 2013 byl jmenovaný generálním ředitelem společnosti HP a zároveň se stal i ředitelem divize Enterprise Group.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku