Hlavní navigace

Oliver Scholz nastoupil do Skype ČR jako Principal Group Program Manager

16. 1. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Oliver přichází do Prahy přímo z redmondské pobočky Skype, kde zastával obdobnou pozici.

Pozici Principal Group Program Manager v pražském týmu vývojových inženýrů Skype nově vykonává Oliver Scholz. Do Prahy přestoupil přímo z centrály společnosti Microsoft v americkém Redmondu, kde zastával obdobnou pozici. V české pobočce, která je největším vývojářským centrem Skype v Evropě, bude Oliverovým úkolem sestavit a vést tým produktových manažerů, zabývajících se zejména vývojem webových produktů.

„Těším se na spolupráci s pražským týmem Skype a věřím, že se nám zde podaří vybudovat skupinu schopných produktových manažerů. Na jejím sestavení nyní intenzívně pracujeme.“ Řekl Oliver Scholz.

Přes 16 let pracoval Oliver Scholz u společnosti Microsoft. Zde prošel nejrůznějšími manažerskými pozicemi, z nichž poslední byla pozice vedoucího manažera týmu programátorů firemní komunikační platformy Lync. Odtud přešel Oliver do Redmondské pobočky Skype, kde strávil uplynulé téměř dva roky.

„Jsme rádi, že na pozici Principal Group Program Manager nastoupil právě Oliver, který má bohaté zkušenosti v oblasti komunikačních technologií a přenáší k nám poznatky z našich mateřských poboček, a to jak ze Skype, tak z Microsoftu. Pro tým českých vývojářů Skype tak bude velkým přínosem,“ říká Tomáš Vocetka, ředitel Skype Česká republika.

Oliver je původem z Německa, nicméně celý svůj profesní život strávil ve Spojených státech amerických, kde je i držitelem dvou patentů.

Čtěte také:
→ Otevřela se registrace pro testování nové aplikace Skype Translator
Nyní se můžete zapojit se do vývoje jedinečné aplikace, která může změnit svět komunikace.
→ V Praze bude největší vývojářské centrum Skype v Evropě
Pražská pobočka Skype nabírá nové zaměstnance - především kvalifikované softwarové vývojáře.

Cloud24

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku