Hlavní navigace

Platforma ZYGOit propojuje IT profesionály a firmy napřímo. Chtěla by překonat současný systém dodavatelských řetězců

7. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ZYGOit
Nový český startup ZYGOit nabízí alternativu IT profesionálům a firmám, které realizují své IT projekty. Přináší moderní řešení v podobě digitální platformy, která propojí obě strany bez zbytečných mezičlánků v podobě zprostředkovatelských subjektů. Firmy díky této platformě mohou najít vhodné IT odborníky a ušetřit odhadem 10 až 60 % nákladů při realizaci IT projektů.

ZYGOit přímo propojuje firmy a IT profesionály. Nabízí jim výhody plynoucí z automatizovaných a zjednodušených procesů souvisejících se získáním zakázky, administrací a naplněním jejich vzájemné dohody. „Podle našich odhadů zprostředkovatelské firmy či agentury prodraží zakázku o 20 – 70 %. Jsme přesvědčeni, že dosud na trhu chybělo řešení, které dokáže tento zbytečný článek řetězce nahradit a propojit oba subjekty napřímo. Díky naší platformě si mohou strany nastavit vlastní pravidla založená na vzájemné dohodě,“ uvádí Radoslav Schmidt, zakladatel projektu ZYGOit.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnosti, které prodávají práci IT profesionálů, garantují firmám například kvalitu a kvantitu nebo zastupitelnost. „Obchod s lidským kapitálem je v tomto oboru založen na iluzi, kterou vytváří zprostředkovatelské subjekty především díky zárukám. Ty však ve skutečnosti nemají zajištěné
a existují jen na papíře,“ dodává Radoslav Schmidt.

Cílem ZYGOit je vybudovat komunitu IT profesionálů skrze službu, která zjednoduší programátorům, analytikům, testrům, projektovým manažerům a dalším IT specialistům prodávat svou práci. ZYGOit využívá aktuálního trendu sdílení kapacit podobně jako nejznámější zahraniční startupy. Po registraci do platformy si jen nastaví podmínky, za kterých chtějí spolupracovat. Dojde-li k uzavření spolupráce mezi firmou a odborníkem, náleží společnosti ZYGOit provize ve výši 10 % z ceny dané zakázky. Polovina z prostředků, které ZYGOit takto získá, půjde na vzdělávací projekty pro IT specialisty využívající služeb aplikace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku