Hlavní navigace

Profinit je zpět v českých rukou

7. 12. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © ElenaR - Fotolia.com
Společnost oznámila úspěšně dokončený management buyout. Orientace dosavadního vlastníka na východní Evropu by mohla být omezením dalšího rozvoje.

Dodavatel softwaru a poskytovatel IT služeb, společnost Profinit, oznamuje úspěšné dokončení transakce, ve které čtyři členové českého managementu společnosti koupili majoritní podíl od dosavadního strategického investora, rakouské skupiny New Frontier Group (NFG). Profinit, jehož řešení využívají společnosti jako Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka nebo O2, Vodafone, v roce 2015 očekává obrat dosahující téměř 400 milionů korun.

„Navrhli jsme NFG ukončit jejich investici v Profinitu, protože vzájemný synergický potenciál se vyčerpal,“ říká Tomáš Pavlík, CEO. „Profinit má kompetence i energii se prosadit na vyspělých trzích a orientace NFG na východní Evropu pro nás byla omezením dalšího rozvoje.“

příloha_ovladnete_sva_data

Skupina NFG vstoupila do Profinitu v roce 2007. Obrat Profinitu se od té doby zdvojnásobil a společnost si vedla výborně i v letech finanční krize, kdy byla řada softwarových firem nucena propouštět. Na těchto úspěšných základech bude Profinit stavět i v budoucnu a dále rozvíjet portfolio svých služeb a produktů v oblasti vývoje software na zakázku, datových skladů a business intelligence. Česká republika, západní Evropa a USA zůstávají pro Profinit i nadále strategickými trhy.

„Profinit má za sebou 17 let úspěšné historie a vybudoval si postavení klíčového dodavatele softwarových řešení zejména pro finanční sektor. Na těchto úspěších chceme dále stavět a soustředit se na kvalitu a přidanou hodnotu pro naše zákazníky,“ pokračuje Tomáš Pavlík, CEO Profinitu. „Zároveň si uvědomujeme velký potenciál našich vlastních softwarových produktů na zahraničních trzích. Zejména produktová rodina Manta zaznamenává úspěchy v USA a naše investice do budoucna budou orientovány i tímto směrem.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku