Hlavní navigace

Solitea kupuje společnost Aquasoft

18. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © FotolEdhar - Fotolia.com
Společnost Solitea, která o sobě dala poprvé vědět před dvěma týdny akvizicí brněnské společnosti Vema, dnes oznámila koupi 100% podílu ve společnosti Aquasoft.

Na českém trhu se tak zrodil IT holding, který má ve svém portfoliu nejen účetní, ERP a mzdové systémy, ale je schopen realizovat i velké individuální projekty.

Aquasoft patří mezi přední domácí firmy zaměřené na dodávky softwarových aplikací na míru pro státní správu, zdravotnictví a komerční sektor. Mezi jeho nejvýznamnější zákazníky patří například Generální ředitelství cel, Český telekomunikační úřad, Celní správa Srbské republiky nebo Ministerstvo zemědělství ČR.

„Český i slovenský trh informačních systémů je vysoce konkurenční, pohybují se na něm stovky dodavatelů ICT řešení a málokdo z nich má dnes sílu na větší inovace svých produktů,“ říká Martin Cígler, předseda představenstva Solitea. „Na vzniku Solitea vydělají především naši zákazníci - produkty společností se vzájemně velmi dobře doplňují a také jsme nyní schopni využít nejen vnitřních synergií, ale i kvalitních lidských zdrojů napříč skupinou k dalšímu rozvoji našich řešení.“

„Myšlenku vytvoření silné IT skupiny jsme začali připravovat s Martinem Cíglerem už na prvním jednání o možném koupi podílu v Cígler Software před více než dvěma lety,“ doplňuje vizi holdingu Michal Rybovič z J&T Corporate Finance Slovakia. „Od té doby jsme jednali s desítkami subjektů na Českém a slovenském trhu a máme dobrý přehled o tom, kdo je prosperující společnost, a kdo je dnes v problémech.“

Solitea dnes vlastní 100% podíl ve společnostech Vema a Aquasoft; prostřednictvím svých akcionářů vlastní rovněž i firmu Cígler Software. Vlastníky Solitea jsou Martin Fedor (70%), partner skupiny J&T, a Martin Cígler (30%), zakladatel Cígler Software. Opci na 8% holdingu Solitea mají původní vlastníci společnosti Vema Martin Máčel a Jan Tomíšek.

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ Cígler Software dokončil akvizici společnosti Altus software
Společnost Cígler Software koupila 100% podíl ve firmě Altus software, která vyvíjí ERP systémy.
→ Aquasoft se podílel na reorganizaci Celní správy ČR
Změny v organizační struktuře Celní správy ČR, které byly provedeny na začátku tohoto roku, jsou pro Celní správu ČR plně srovnatelné se změnami, které byly spojeny se vstupem ČR do EU.

G+

Byl pro vás článek přínosný?