Hlavní navigace

Google se snaží spotřebitelům usnadnit nákupy z mobilních telefonů (a vydělat na tom)

20. 7. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © DigiClack - Fotolia.com
Google zavádí novou službu, která umožňuje uživatelům mobilních zařízení nakupovat přímo z výsledků vyhledávání. Snahou je nabídnout uživatelům větší pohodlí a zadavatelům reklamy nové způsoby, jak oslovit zákazníky.

O tom, že Google připravuje službu, kterou nazývá Nákupy na Google, kolovaly neoficiální informace již dříve. Tento týden Google zveřejnil podrobnější informace o tom, jak bude nová služba fungovat.

Nový odkaz „Koupit na Google“ se objeví v reklamách, které se uživatelům zobrazují při hledání určitého spotřebního zboží. Kliknutí na tento odkaz uživatele přenese na stránku produktu s brandingem výrobce, avšak hostovanou Googlem, kde bude možné získat další informace o produktu, pročíst recenze a zvolit požadované množství či jiné parametry. Následně stačí už jenom zadat platební informace a doručovací adresu.

Google říká, že novou funkci stále ještě testuje ve spolupráci s omezenou skupinou prodejců, například známým výrobcem sportovních oděvů Under Armour, prodejcem kabelek, kufrů a batohů eBags a dodavatelem kancelářského zboží Staples.

Google doufá, že po rozšíření okruhu prodejců opět posílí své služby, protože  uživatelé tráví na svých chytrých telefonech stále více času s jinými aplikacemi. V prvním čtvrtletí letošního roku výnosy společnosti Google vzrostly o 12 %, nejméně za poslední dva roky.

příloha_ovladnete_sva_data

Google přichází s tlačítkem pro nákup v době, kdy konkurenční služby, které dosud nebyly vnímány jako obchodní – Facebook, Twitter a Pinterest – také zavádí funkce pro jednoduchý nákup jedním kliknutím.

Google zavádí i další změny, aby zákazník získal více informací o zboží a prodejcích. Služba Google Now bude zobrazovat informace o obchodech a jejich sortimentu, nachází-li se uživatel v jejich blízkosti. Dalším vylepšením jsou informace o skladových zásobách a uživatelské hodnocení zboží.

Byl pro vás článek přínosný?