Hlavní navigace

Google vylepšuje mobilní aplikaci Gmail chytrým odpověďmi

26. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: CIO.com
Google usnadňuje uživatelům smartphonů psaní rychlých e-mailových odpovědí z Gmailu. Představuje funkci Smart Reply, která nabízí několik kontextuálně přizpůsobených a počítačem generovaných odpovědí, která přichází na jeho vlajkovou e-mailovou aplikaci pro iOS a Android.

Funkce nabízí uživatelům tři strojově generované odpovědi, založené na obsahu zprávy, na kterou právě odpovídáte. Je postavená na strojovém učení a určená pro využití se smartphony, aby tak lidé na cestách mohli rychle naškrábat odpověď svým korespondenčním partnerům a nemuseli pro to vyvíjet tolik úsilí.

Smart Reply fungovala nejdříve jako součást Inboxu, alternativního e-mailového klienta Googlu pro smartphony. V současné době využívá 12 procent všech odpovědí na e-maily poslaných prostřednictvím této aplikace funkci Smart Reply.

Jde také o funkci, která předvádí schopnosti Googlu v oblasti strojového učení.

Nejprve bude funkcionalita Smart Reply celosvětově dostupná v angličtině pro uživatele aplikace Gmail pro iOS a Android. V následujících týdnech ji Google zpřístupní také pro španělsky píšící uživatele a poté budou k dispozici i další jazyky.

Středeční oznámení je jedním z mnoha, která jsou očekávána na vývojářské konferenci Googlu I/O, konané v kalifornském Mountain View. Jedním z klíčových témat je právě uchopení strojového učení ze strany technologického giganta.

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: CIO.com

 

Byl pro vás článek přínosný?