Hlavní navigace

Mobilní platforma iOS 11 přeskočila předchozí verze

10. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Computerworld
Necelé dva měsíce po svém vydání přeskočil Apple iOS 11 svého předchůdce a nyní má více než poloviční podíl na všech iPhonech a iPadech.

Takový výsledek je v ostrém kontrastu k Androidu Oreo, tedy nejnovější verzi mobilní platformy od Googlu, který je nainstalován na necelém procentu androidových zařízení, ačkoliv je k dispozici již déle.

iOS 11 má necelé dva měsíce od uvedení, ke kterému došlo 19. září, míru přijetí (tedy podíl) 52 procent. Uvádí to Apple na své stránce podpory pro vývojáře v rámci App Storu.

Pouhý týden po svém uvedení již nejnovější verze iOS běžela na 30,21 % iZařízení. Ačkoliv se nárůst podílu může zdát rychlý, je mnohem pomalejší než u loňského iOS 10 nebo předloňského iOS 9, což je dosud nejrychleji rostoucí verze systému.

iOS 10 v současnosti využívá 38 % mobilních zařízení od Applu a pouhých 10% jich běží na dřívějších verzích platformy, uvádí společnost.

Podle dat analytiků z Mixpanelu překročil iOS 11 svého předchůdce co do podílu už 10. října. Tato data vykazují trochu odlišné výsledky, neboť iOS 11 je zde používán na 65 % zařízení, zatímco iOS 10 na 28 % z nich.

příloha_ovladnete_sva_data

Výše zmíněný nejrychlejší iOS 9 byl vydán 16. září 2015 a trvalo mu pouhých osm dní, než přeskočil podíl iOS 8; za deset dní pak dosáhl 50procentního podílu. A měsíc po uvedení činil podíl iOS 9 62 %, iOS 8 pak za tu dobu poklesl na 29,65 %.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?