Hlavní navigace

Samsung oficiálně plánuje prodej repasovaných Note 7

28. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Samsung
Nelekejte se, jestliže v létě potkáte někoho s phabletem Galaxy Note 7. Samsung totiž ještě před vydáním Galaxy S8 oznámil svůj program recyklace svých přehřívajících se phabletů, z nichž některé se nakonec dostanou zpět do rukou spotřebitelů.

Tisková zpráva nespecifikuje, kolik telefonů se dostane zpátky do oběhu, ovšem Samsung potvrzuje, že některá navrácená zařízení využije jako „repasované nebo pronajímané telefony.“ Samsung nabízí leasingový program (operativní leasing), který umožňuje přechod na nové zařízení po roce placení. Korejský výrobce nicméně neříká, zda bude zařízení Note 7 prodávat i zákazníkům v tomto programu.

Ve zprávě se píše, že „využitelnost bude záviset na konzultacích s regulačními úřad a operátory, a stejně tak na zvážení místní poptávky. Trhy a data vydání budou ještě stanoveny.“ Není jasné, jak tento plán ovlivní americký zákaz používání Note 7 v letadlech, jenž stále platí, ačkoliv aerolinky to již nemusejí výslovně oznamovat cestujícím.

Mimo repasovaných telefonů bude Samsung vrácené Note 7 taktéž recyklovat – bude z nich vytahovat čipy, moduly fotoaparátu a další komponenty, které využije u jiných modelů, a kromě toho z nich bude separovat vzácné kovy typu mědi, niklu, zlata a stříbra. Pomáhat mu v tom budou společnosti, jež se na takové procesy specializuje.

příloha_ovladnete_sva_data

Samsungu se po loňských problémech s Galaxy Note 7 podařilo vysbírat zpět od zákazníků více než 96 procent těchto zařízení. Zbylá téměř čtyři procenta již ale stejně nefungují, protože softwarová aktualizace u nich zamezila možnosti nabíjení baterie.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?