Hlavní navigace

Samsung slibuje rychlou záplatu na bezpečnostní díru v telefonech Galaxy

19. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Samsung Electronics
Společnost Samsung slíbila vydat opravu chyby v bezpečnostním softwaru ve svých chytrých telefonech řady Galaxy. Chyba, kterou odhalili bezpečnostní experti v předinstalované klávesnici SwiftKey, umožňuje útočníkům ovládnout na dálku celé zařízení.

Společnost Samsung v reakci na upozornění na bezpečnostní chybu ve svých chytrých telefonech Galaxy oznámila, že neprodleně vydá aktualizaci bezpečnostního softwaru. Chyba je podle výzkumníků zneužitelná k ovládnutí zařízení útočníkem.

Experti ze společnosti NowSecure, která se zabývá bezpečnostní mobilních technologií, odhalili chybu v klávesnici SwiftKey, což je aplikace, kterou Samsung dodává předinstalovanou v telefonech řady Galaxy. Chyba je podle zprávy společnosti NowSecure zneužitelná i případě, že klávesnice SwiftKey není nastavená jako implicitní.

Společnost Samsung ve čtvrtek oznámila, že v nejbližších dnech vydá opravu pro majitele chytrých telefonů Galaxy S4, které byly uvedené na trh v roce 2013 a pro novější modely. Do těchto zařízení Samsung ve výrobě instaluje bezpečnostní platformu Knox, která umožňuje aktualizovat bezpečnostní pravidla na dálku. Samsung na svém webu píše, že je k tomu nutné, aby uživatel aktivoval automatické aktualizace v nastavení telefonu.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro starší zařízení Galaxy, která nejsou vybavená systémem Knox, Samsung urychleně připravuje aktualizaci firmwaru. Její dostupnost se bude lišit podle modelu, regionu a poskytovatele služeb.

Aplikace SwiftKey, která při psaní předpovídá slova, je k dispozici i a obchodů Google Play a Apple App Store. Společnost SwiftKey ústy své mluvčí prohlásila, že verze dostupné ke stažení tímto způsobem nejsou uvedenou bezpečnostní chybou postižené.

Byl pro vás článek přínosný?