Hlavní navigace

Oracle koupí poskytovatele DNS a cloudové infrastruktury Dyn

23. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Google
Oracle má v plánu koupit poskytovatele DNS Dyn ve snaze posílit své portfolio v oblasti cloudu a dohnat lídry v oblasti infrastrukturních a platformních služeb, jako Amazon a Microsoft.

Dyn, který se v uplynulém měsíci stal nechtěnou „hvězdou“ IT zpráv poté, co byl cílem masivního DDoS útoku, provozuje globální síť, která každý den realizuje asi 40 miliard rozhodnutí o optimalizaci provozu pro více než 3 500 podnikových zákazníků, včetně třeba Netflixu nebo Twitteru.

Společnost monitoruje a optimalizuje internetové aplikace a cloudové služby s cílem dodávky rychlejšího přístupu a snížení doby načítání stránek. Služby Dynu poskytnou Oraclu základ pro podnikové zákazníky shánějící infrastrukturu (IaaS) a platformu (PaaS) jako službu.

Oracle je v posledních měsících poměrně agresivním hráčem v cloudu. Jeho výkonný předseda Larry Ellison v září slíbil, že se stane „vážnou konkurencí“ pro AWS od Amazonu. Někteří pozorovatelé nicméně pochybují o tom, že by společnost mohla dohnat Amazon a Microsoft.

Oracle masivně investuje do své cloudové platformy a má ambice být lídrem trhu, ale jeho síla dnes leží v cloudové podpoře svých vlastních aplikací, řekl Paul Miller, analytik ve společnosti Forrester.

Mnoho dosavadních zákazníků Oraclu navíc výrazně investují do svých vlastních datových center, a to se podle Millera v následujících několika letech pravděpodobně nezmění. Takže Oracle „většinou vypráví příběh hybridního cloudu, v němž některé pracovní zátěže běží ve veřejných cloudech, jiné jako on-premise u zákazníka, v podpůrném zařízení dle výběru zákazníka i jinde,“ řekl.

V modelu hybridní služby dává akvizice Dyn smysl, řekl Miller. Služby Dynu pro optimalizaci sítě mohou Oraclu pomoci zrychlit svůj vlastní síťový provoz a kromě toho „optimalizovat tok dat mezi datacentry Oraclu a vlastními zařízeními zákazníka. Tato optimalizace zrychluje datový tok a šetří peníze všech,“ dodal.

příloha_ovladnete_sva_data

Oracle odmítl akvizici komentovat a nepublikoval ani podmínky kontraktu.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?