Hlavní navigace

78 % uživatelů řeší, zda nemají odejít ze sociálních sítí

13. 1. 2017

Sdílet

Nedávný průzkum poukázal na narůstající trend, kdy digitální zařízení plní funkci externí lidské paměti. Studie také prokázaly, že se lidé stali závislými na neustálém kontrolování zpráv a statusů na sociálních sítích prostřednictvím svých mobilů či tabletů. Nejnovější studie nicméně také dokládá určitou míru sebekritiky, kdy lidé přiznávají svou fixaci na moderní technologie – 39 % dotázaných přiznalo, že na sociálních sítích marní čas. Téměř 78 % dokonce uvažovalo o jejich úplném opuštění.

Navzdory silnému přesvědčení opustit sociální sítě jsou uživatelé nuceni na nich zůstat. Nadpoloviční většina (62 %) jich je přesvědčena, že by ztratili kontakt se svými přáteli, pokud by svůj účet zrušili. 21 % se ani tak neobává ztráty spojení jako spíše ztráty digitálních vzpomínek, především fotografií.

Mezinárodní on-line průzkum provedla společnost Kaspersky Lab mezi 4.831 respondenty. Výsledkem bylo zahájení vývoje aplikace nazvané FFForget, která uživatelům umožní bezpečně uložit veškeré své vzpomínky ze sociálních sítí do zašifrovaných souborů. Lidé tak budou moci kdykoliv opustit prostředí sociálních sítí, aniž by se museli bát, že ztratí cenné fotografie, konverzace či videa.

Spuštění aplikace FFForget je plánováno na rok 2017. Zájemci se již nyní mohou přihlásit na stránce ffforget.kaspersky.com, kde mohou vznášet své připomínky a ovlivnit tak vývoj aplikace. Zároveň budou informováni o aktuálních novinkách a získají přednostní přístup k betaverzi.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?