Hlavní navigace

Akcelerátor StartupYard získal 26 milionů Kč

26. 6. 2017

Sdílet

Tyto prostředky budou využity až pro 20 startupů ve dvou kolech akceleračního programu v roce 2017 a 2018. Získaná částka umožní StartupYardu dále investovat do vybraných firem ze současného portfolia.

Finance, které byly vybrány od zhruba 100 investorů skrze Fundlift, budou tvořit přímé investice ve výši 30 tisíc eur do každé z maximálního počtu 20 nových firem, přičemž další financování bude po každém kole rozděleno mezi vybrané startupy s nejlepšími výsledky. Fundlift, za kterým stojí firma Roklen jakožto licencovaný obchodník s cennými papíry, v minulosti StartupYardu asistoval v získání menší investice v roce 2016. Aktuální investiční kolo je zatím největším za dobu existence Fundliftu a taktéž největší svého druhu ve střední Evropě.

Oznámení přichází v době, kdy StartupYard uzavřel několik zdařilých investic velice slibných startupů ve svém portfoliu. Aktuální je investice 600 tisíc eur do startupu Neuron Soundware, zaměřeného na strojové učení, které vložila firma J&T Ventures. Dalším příkladem je financování od Mitonu do dalšího startupu v oboru umělé inteligence s názvem Rossum.ai, oznámené na akci StartupYard DemoDay v únoru letošního roku.

Možnost přihlášení do současné osmé kohorty StartupYardu se blíží téměř ke konci, uzávěrka přihlášek je 30. června. Startupy, které se nyní přihlásí, dostanou dodatečnou příležitost hledat investice i mimo tradiční seed investici StartupYardu. Následující dvě kola StartupYardu nazvané Batch 8 a Batch 9 se uskuteční na podzim roku 2017 a jaře 2018.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality