Hlavní navigace

Aliance FIDO přichází s novým autentizačním protokolem OSTP

18. 2. 2013

Sdílet

Zkratka FIDO znamená „Fast Identity Online“ a rychlost má tedy již v názvu. Zvýšená bezpečnost by měla být dosažena tím, že se může použít paralelně více autentizačních metod. V úvahu připadá třeba speciální autentizační čip, snímač otisku prstu nebo webkamera. Verifikace uživatele tak nebude odkázána jen na jednoduchou kombinaci jména a hesla. Způsob dodatečného zabezpečení bude moci volit uživatel.

Nový protokol se označuje jako OSTP (Online Security Transaction Protocol) a jeho specifikace bude zveřejněna v druhé polovině tohoto roku. Aliance  FIDO stojí o co nejširší rozšíření nového protokolu, a proto je velmi pravděpodobné, že budou k dispozici i implementace pro stávající zařízení.

Vývoj aplikace zajistí Nok Nok Labs - start-upová firma s investicí 15 milionů USD. Kromě Nok Nok Labs stojí za Aliancí FIDO řada významných firem, mezi zakladatele patří ještě PayPal, Lenovo, Validity Sensors, Agnitio a Infineon. Aliance FIDO byla zřízena jako nezisková organizace, takže se očekává, že nový protokol bude veřejný.

Zdroj: IDG News Service

G +

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?