Hlavní navigace

Americká společnost Accolade otevírá v Praze technologické centrum

7. 7. 2016

Sdílet

Americká společnost Accolade otevře 14. července nové technologické centrum, jehož hlavním cílem bude vývoj cloudové platformy pro řešení problémů v oblasti personalizované zdravotní péče. Firma chce do pražského Karlína přilákat nejlepší softwarové specialisty a nabídnout jim unikátní pracovní prostřední a příležitost podílet se na vývoji produktu, který bezprostředně pomáhá lidem při řešení týkajících se jejich zdraví. „Česká technologická centra si ve světě začínají budovat velké jméno. V Accolade víme, že celé odvětví stojí na šikovných lidech, kteří přináší dobré nápady a inovace. Proto jsme se rozhodli pro Prahu a otevíráme zde jedinou pobočku mimo Ameriku,“ říká Drew Garner, šéf české pobočky Accolade.

 

Do budoucna má v pražském vývojovém centru vzniknout až 60 pracovních míst, vedle toho Accolade přinese do České republiky specifické know-how. Firma je jedním z nejúspěšnějších zdravotnických startupů ve Spojených státech, zabývá se transformací složitých a roztříštěných systémů zdravotní péče do srozumitelné podoby, zefektivňováním každodenní správy zdravotnických informací a optimalizací nákladů. Za pomoci speciálních programů a zákaznických linek provází společnost spotřebitele systémem zdravotní péče velice osobním způsobem a usnadňuje jim rozhodování.

 

Prvním lokálním zaměstnancem firmy byla Silvie Zeman, která zastává pozici šéfky personálního oddělení. „Accolade kombinuje několik zajímavých faktorů. Při vývoji používáme moderní nástroje, např. cloudovou platformu, což ve většině společností zatím není běžné. Samotné služby týkající se zdravotní péče mají ohromný potenciál a bezprostřední dopad na životy lidí, což dodává smyslu naší práce zcela nový rozměr. Také máme za sebou úspěšný americký leadership, který vybudoval jednu z nejúspěšnějších softwarových společností na světě, a v neposlední řadě,  ti co se k nám připojí, sami zažijí jaké to je stát u zrodu úplně nového týmu. Právě proto máme už většinu pracovních míst obsazenou,“ říká Silvie Zeman, HR managerka českého Accolade. 

           

Accolade otevře oficiálně své brány 14. července ve svém sídle v pražském Karlíně za přítomnosti nejvyšších šéfů Raj Singha a Mike Hiltona. Oba byli zakladatelé společnosti Concur, kterou v předloňském roce získal softwarový obr SAP za zhruba 8,3 miliardy dolarů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality