Hlavní navigace

Aplikace Google v Androidu nově uchovává vyhledávání zadané offline a provede ho po připojení

20. 1. 2017

Sdílet

Možná jste to také zažili – snažíte se z mobilního telefonu najít důležitou informaci a náhle se ocitnete mimo signál. Párkrát se pokusíte stránku obnovit, chvíli počkáte a vzdáte to.

Google vaše trápení chápe a nechce, abyste přišli o cenné informace jenom kvůli tomu, že vám spadlo připojení. Nejnovější aktualizace aplikace Google pro Android ukládá vyhledávání a poskytne výsledky po obnovení připojení k internetu. Jak uvedl manažer projektu vyhledávání společnosti Google, Shekhar Sharad, aplikace Google pracuje na pozadí a detekuje připojení, aby dodala výsledky vyhledávání.

Jediná nevýhoda je, že musíte používat k vyhledávání aplikaci Google, nikoli prohlížeč Chrome. Ačkoli Google slibuje, že nová funkce bude mít minimální dopad na výdrž baterie a využití dat, v nastavení je k dispozici přepínač Vždy opakovat vyhledávání, kterým lze funkci offline vyhledávání vypnout. Kterékoli z čekajících hledání lze zrušit pomocí funkce Spravovat hledání v postranním panelu. Je možné si také nechat zobrazit upozornění na dokončená hledání.

Aktualizace je postupně uvolňována uživatelům, ale pokud nechcete čekat, je možné si stáhnout Googlem podepsané APK z APKMirror.

Problémy s připojením občas postihnou každého. I když nová funkce signál nezlepší, udělá jej snesitelnější a možná přiměje více lidí používat aplikaci Google.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?