Hlavní navigace

Apple kupuje automatizační appku Workflow, nabízí ji zdarma

24. 3. 2017

Sdílet

Mluvčí Applu ve středu potvrdila akvizici společnosti DeskConnect, která je vývojářem aplikace, a samotné aplikace Workflow, ale další detaily sdělit odmítla.

Workflow, vyvinutá pro iPhone, iPad a Apple Watch, umožňuje uživatelům přesunem a pouštěním (drag-and-drop) kombinovat akce pro tvorbu workflow, spolupracujících s aplikacemi a obsahem na daném zařízení. Aplikace vyhrála cenu Applu za design na každoroční celosvětové vývojářské konferenci firmy v roce 2025.

K příkladům využití úloh, v nichž může být Workflow využita, patří tvorba animovaných GIFů, přidání ikony na domovské obrazovce při volání konkrétní osobě nebo tweetování písně, kterou právě posloucháte (jak se píše v oficiálním popisu aplikace).

Apple zakoupenou aplikaci nejen uchovává ve svém App Storu, ale navíc ji nyní nově nabízí zdarma, uvádí portál TechCrunch, který o akvizici psal jako první.

Společnost, která své akvizice běžně komentuje standardní větou typu „Apple čas od času kupuje menší technologické společnosti a obecně nehovoříme o svém záměru ani plánech,“ ve středu překvapivě komentovala výhody aplikace.

Aplikace získala ocenění Applu za design kvůli „svému výjimečnému využívání přístupových funkcionalit iOS, konkrétně výjimečnou implementací funkce VoiceOver s jasně označenými položkami, promyšlenými pokyny, a drag/drop hlášeními, což aplikaci činí využitelnou a rychle přístupnou pro osoby nevidomé nebo se sníženými zrakovými schopnostmi,“ řekl Apple portálu TechCrunch.

V této chvíli není jasné, jak bude aplikace integrována s dalšími řešeními Applu. Kromě nabídky samostatné aplikace Workflow bude Apple nejspíš hledat cestu, jak technologii integrovat do iOS, kde je pro mnoho uživatelů (zejména pro hendikepované osoby) klíčovým rozhraním Siri.

Zdroj: CIO.com

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?