Hlavní navigace

Bitcoinových bankomatů přibývá

18. 4. 2014

Sdílet

První bitcoinový bankomat se objevil ve Vancouveru v roce 2013, další byly zřízeny v USA, Veké Británii, Singapuru, Švýcarsku, na Novém Zélandu a recentně i v Číně. A aktuálně se instaluje zařízení tohoto typu i v Japonsku, které se spojuje s poslední velkou bitcoinovou kauzou: krachem burzy Mt. Gox. Japonci se ale zřejmě nenechali odradit a již mají objednány dva další stroje. A podle prohlášení dovozce, kterým je společnost Raimu, toto číslo pravděpodobně nebude konečné.

Zařízení od lasvegaské fimy Robocoin Technologies je již na místě a čeká se jeho brzké spuštění. Bude stát blízko Ósaky ve dvousettisícovém městě Suzuka, které je známé především jako místo, kde se v Japonsku pořádají závody Grand Prix. Jméno provozovatele je zatím tajné.

Robocoin je znám kvalitou zabezpečení svých kybernetických bankomatů a je schopen implementovat do nich i požadavky úřadů na zamezení pokusů o praní špinavých peněz. Zařízení v Suzuce bude vydávat doklady v národní měně, tedy v japonském jenu.

Krach Mt. Gox sice zájem o bitcoiny trochu ochladil, ale stále je o ně zájem. Od bankomatu umístěném ve velkém městě se dá očekávat obrat okolo 1 milionu USD měsíčně.

Zdroj: IDG News Service

Čtěte také:
→ Kvůli krádeži skončila internetová bitcoinová banka Flexcoin
Problémy spojené kybernetickou měnou bitcoin narůstají. Po burze Mt. Gox končí i on-line bitcoinová banka Flexcoin.
→ Bitcoin má potíže: směnárna Mt. Gox padla, kurz prudce poklesl
Tokijská bitcoinová směnárna Mt. Gox patřila mezi opory systému. Nyní se její web odmlčel. Kurzem elektronické to řádně zamávalo. Směrem dolů.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?